Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Fel lehet ismerni valamiről a...

Fel lehet ismerni valamiről a boltokban a génmanipulált zöldséget, gyümölcsöt?

Figyelt kérdés
2023. jún. 22. 07:09
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
60%

Tegnap a Tescoban:

Én:-Elnézést meg tudná mondani hogy ezek génmódósított zöldségek?

Eladó: Nem tudom sajnos de miért kérdi

Sárgarépa: Jah, minek kérded?

😂😂😂

2023. jún. 22. 10:45
 12/29 anonim ***** válasza:
40%

A vonalkódjáról.

Tessék:

[link]

Én elhiszem, hogy vannak akik azzal ámítják magukat, hogy az "EU-ban nem lehet" mert számukra megnyugtató, de a valóság az, hogy lehet!

Nem kell ám mindent elhinni!

2023. jún. 22. 10:53
 13/29 anonim ***** válasza:
18%

Évek óta figyelem a multiknál vett paradicsomokat - a vonalkódról nem tudtam - mert ismertem már a cikkben szereplő képet és gyakran találkozom génmódosított paradicsommal. Sajnos más zöldségnél, gyümölcsnél nem ismerem a jeleket, de az 1-es válaszoló nagy igazságot mondott, még ha viccesnek is tűnt.

Leginkább a piacokon kell kistermelőktől vásárolni, ott biztos nem ezek vannak.

2023. jún. 22. 11:02
 14/29 anonim ***** válasza:
83%

EAN vonalkód első digitjei az országot jelölik, UPC esetén a gyártót. A linkelt oldalon látható képen egy túlérett és egy érett paradicsom látható.

A betett vonalkód mellékesen egy éjjeliszekrényé. Attól tényleg jobb lesz félni, ha azt paradicsomként árulják.

[link]

2023. jún. 22. 11:53
 15/29 anonim ***** válasza:
24%

minel kerekebb csillogobb az alma, minel egyenesebb az uborka, minel szebb egy zoldseg gyumolcs a szemednek....annal nagyobb a valoszinusege hogy ott valami nem 100%osan termeszetes.

Kiindulopontnak legyen az amit latsz videken, "hibas" kopott alma, ferde uborka, stb. ez a normalis. A termeszetben nincsenek olyan fürtös paradicsomok meg uborkak mint a tescoban...

2023. jún. 22. 11:57
 16/29 anonim ***** válasza:
79%

"Én elhiszem, hogy vannak akik azzal ámítják magukat, hogy az "EU-ban nem lehet" mert számukra megnyugtató, de a valóság az, hogy lehet!"

Lehet, csak egyrészt baromi szigorúan ellenőrzött, bevizsgált biztonságosságú, engedélyezett növényeket, másreszt szinte csak állati takarmányokra vannak eddig engedélyek.

Szóval ha bemész a Tescoba és veszel egy almát vagy egy paradicsomot, annak nem sok köze lesz bármiféle GMO-hoz.

2023. jún. 22. 12:04
 17/29 anonim ***** válasza:
18%

Hát persze!

Azért irigyellek a naivságodért, vannak esetek, amikor talán még jó is.

Ki a fene hiszi azt - természetesen rajtad kívül - hogy amikor milliárdokat költenek a génmódosításra (ami egyébként a klímaváltozás miatt szükséges is lesz), akkor abból nem szállítanak sehova, hanem csak saját örömükre szórakoznak vele?

Kísérleti jelleggel nyilván terítik, csak a lózungot nyomják, mert nem tudni még mi lesz a kifutása.

Erre egyébként millió példát láttunk az elmúlt időkben is, pl. a COVID ráeresztése a világra, a bizonytalan, kontroll nélküli vakcinák és társai. És ennek a terjesztésében az EU élen járt, mert üzlet volt benne!

Amellett az miért megnyugtató, hogy szerinted "csak" a takarmányoknál engedélyezett? Az az állatba beépül, mi meg megesszük. Bravó!

2023. jún. 22. 12:26
 18/29 anonim ***** válasza:
72%

"Ki a fene hiszi azt - természetesen rajtad kívül - hogy amikor milliárdokat költenek a génmódosításra (ami egyébként a klímaváltozás miatt szükséges is lesz), akkor abból nem szállítanak sehova, hanem csak saját örömükre szórakoznak vele?"

Hogyne szállítanának? Tudod te mekkora pénz van az európai szintű takarmányozásban is? De az elég béna konteó hogy csak mert van, ahol használnak egy technológiát, akkor mindenhol használnák.

"pl. a COVID ráeresztése a világra"

"az állatba beépül"

Ekkora ökörségeket meg honnan szedsz?

2023. jún. 22. 12:50
 19/29 anonim ***** válasza:
16%

Nem beszélgetek erről tovább veled, de elfogadom, hogy te másképp hiszed és bár nem értek veled egyet, de jogod van hozzá.

2023. jún. 22. 13:02
 20/29 anonim ***** válasza:
89%

Nem hiszem, tudom. Biológus vagyok, és elképzelni sem tudom hogy dőlhet be valaki például az ilyen beépülős konteóknak. A DNS-be borzasztó ritkán, irtó specifikus körülmények közt tud csak beépülni bármi is, és még akkor is alacsony eséllyel. Táplálékból pedig ez az esély konkrétan nulla. Az örökítőanyag eleve nagyon instabil molekula, gyomorsavban pedig abszolút semmi esélye bármire is. De még ha ettől el is tekintünk, az érfalak eleve nem átjárhatóak DNS-szintű makromolekulák számára. Konkrétan halott lennél, ha akkora lyukak lennének az ereiden.

Szóval úgy baromság az egész, ahogy van, nincs rá jobb szó. Ha olvasol valamit, legközelebb nem árt utánajárni a hitelességének!

Na minden jót!

2023. jún. 22. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!