Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a mogyoróvajat összeturmixo...

Ha a mogyoróvajat összeturmixolom vízzel, csökken az eltarthatósága?

Figyelt kérdés

Van itthon mogyoróvajam, de túl szilárd. Azt szeretném, hogy folyósabb legyen. Olajjal nem szeretném hígítani.

Alapból hónapok alatt fogy el egy üveg. Ha felvizezem, akkor is jó hónapokig?


2023. máj. 25. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen, csökkeni fog. Pont azért áll el sokáig mert nem hidratált, kevesebb baci telepszik meg.

Marad az olajjal higítás vagy a melegítés.

Esetleg az ha kevés mennyiséget higítasz, ami hamar fogy

2023. máj. 25. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 harebell ***** válasza:
100%
Ha szobahőmérsékleten is túl szilárd, szerintem legjobb megoldás az olajjal higítás, vagy használhatsz pl kókuszzsírt is. Miért nem szeretnéd?
2023. máj. 25. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Mert amúgy is rengeteg zsír van benne, és én nem szeretnék ilyen mennyiségű olajat egy étkezésre bevinni a szervezetembe.
2023. máj. 25. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A mogyoróvaj 80 százalékban zsír, méghozzá jófajta zsír. Ha higítod minőségi zsírral, ugyanott tartasz. Pl hodegen sajtolt oliva, salataolaj, kendermagolaj stb.
2023. máj. 25. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!