Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Aki tényleg egészségesen...

Aki tényleg egészségesen étkezik az hogyan csinálja? Mit eszik és mi van tiltó listán?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag amit a boltba veszünk, abból szinte semmi nem az. Kivéve a zöldség vagy gyümölcs.

2023. máj. 23. 12:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én próbálok egészségesen étkezni,semmi nincs tiltólistán

De mindent csak mértékkel eszek-iszok.

2023. máj. 23. 13:00
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Nálam tiltólistás a tartósítószer, a mesterséges színezék és az ízfokozók.

Amiben ezek nincsenek, az minden jöhet, mert mindenre szüksége van a szervezetünknek, még a zsírra és a CH-ra is.

Makkegészséges vagyok, 20 éveseket megszégyenítő vérképpel és fizikummal, 74 évesen. A titok a változatosság és a mértékletesség.

2023. máj. 23. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki egészségesen étkezik, az tudja, hogy nem az egyes ételek egészségesek vagy sem, hanem a teljes étrend. Nyilván az olyan extrém eseteket kivéve, amikor egyes élelmiszerekben több a tartósítószer meg az ízfokozó, mint bármi valós tápanyag, semmit sem kell tiltólistázni. A lényeg hogy mindent mértékkel fogyassz és az étrended legyen változatos, és nagyjából minden tápanyagtípust és vitamint fedjen le.
2023. máj. 23. 13:12
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

Nálam egyedül az édesítőszerek tiltólistás, mert attól hányingerem van.

A glutén pedig mert muszáj kihagynom, de egyébként bármit megeszek, amit kívánok.

2023. máj. 23. 13:20
 5/9 harebell ***** válasza:
100%

A főétkezések nagyrészt "házikoszt", lehetőleg jó alapanyagokból főtt ételek, tudom szabályozni a só, cukor, zsír stb mértékét. Tiltólistán nincs semmi, változatosságra törekszem.

Nassolni vagy uzsonnára magvak, gyümölcsök, natúr joghurt, ezeket szeretem, bolti kész nasit vagy desszertet ritkán veszek, túrókrémet, ilyesmit elkészítem inkább házilag. Kb havonta lesütök egy adag zabkekszet, azt eszegetem, amíg tart :D

Szerintem is a változatosság a lényeg, meg hogy amire szüksége van a szervezetednek, azt bevidd (rostok, vitaminok, tápanyagok). Aztán ha néha megkíván az ember valami gyorskaját vagy bármit, mehet nyugodtan, csak nem azon kell élni.

2023. máj. 23. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
24%
Azt nézd, mi nem egészséges, pl. a nagyrészt egyszerű szénhidrátokból, sok állati zsiradékból, vagy zsíros húsból, sok cukorból, ugyanakkor kevés rostból, zöldségből álló hagyományos magyar étrend, ami 12 órás fizikai munkához még megfelelt... Tehát egyszerű szénhidrátok (cukor, fehér liszt, krumpli) helyett vagy mellett összetett szénhidrátok (többféle teljes kiőrlésű gabona, rizs, cukor helyett igenis mehet édesítőszer akár), kevesebb szénhidrát, több zöldség, az ajánlott mennyiség tudtommal napi 40 dkg. Száraz húsok, pl. csirke, kevés tejtermék (a sok telített zsírsav miatt). Hidegen sajtolt olajok, pl. extra szűz olívaolaj, utólag az ételre/salátára locsolva egy keveset, nem azzal főzni. Kevesebb kenyér, tészta.
2023. máj. 23. 15:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, bár én konkrét ételekre gondoltam, amit gyakran esztek. Mint pl az 5ös írt.
2023. máj. 23. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Reggelire nagyon jó a natúr joghurt feltétekkel, aztán ebédre natúr csirke és saláta vacsora meg avokados tészta lehet.

A titok a változatosság és a mozgás is, sportolni is kell!!!

2023. máj. 25. 07:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Sportolok 😇
2023. máj. 25. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!