Aki tényleg egészségesen étkezik az hogyan csinálja? Mit eszik és mi van tiltó listán?
Én próbálok egészségesen étkezni,semmi nincs tiltólistán
De mindent csak mértékkel eszek-iszok.
Nálam tiltólistás a tartósítószer, a mesterséges színezék és az ízfokozók.
Amiben ezek nincsenek, az minden jöhet, mert mindenre szüksége van a szervezetünknek, még a zsírra és a CH-ra is.
Makkegészséges vagyok, 20 éveseket megszégyenítő vérképpel és fizikummal, 74 évesen. A titok a változatosság és a mértékletesség.
Nálam egyedül az édesítőszerek tiltólistás, mert attól hányingerem van.
A glutén pedig mert muszáj kihagynom, de egyébként bármit megeszek, amit kívánok.
A főétkezések nagyrészt "házikoszt", lehetőleg jó alapanyagokból főtt ételek, tudom szabályozni a só, cukor, zsír stb mértékét. Tiltólistán nincs semmi, változatosságra törekszem.
Nassolni vagy uzsonnára magvak, gyümölcsök, natúr joghurt, ezeket szeretem, bolti kész nasit vagy desszertet ritkán veszek, túrókrémet, ilyesmit elkészítem inkább házilag. Kb havonta lesütök egy adag zabkekszet, azt eszegetem, amíg tart :D
Szerintem is a változatosság a lényeg, meg hogy amire szüksége van a szervezetednek, azt bevidd (rostok, vitaminok, tápanyagok). Aztán ha néha megkíván az ember valami gyorskaját vagy bármit, mehet nyugodtan, csak nem azon kell élni.
Reggelire nagyon jó a natúr joghurt feltétekkel, aztán ebédre natúr csirke és saláta vacsora meg avokados tészta lehet.
A titok a változatosság és a mozgás is, sportolni is kell!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!