Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyiket szeretitek jobban és...

Melyiket szeretitek jobban és miért: a házi vagy a bolti tejet?

Figyelt kérdés
2023. máj. 15. 09:05
A kérdező szavazást indított:
A házi tejet
A bolti tejet
26 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Mindig boltit veszek.

Egy idöben vettem házit, de a legtöbb sokszor nem volt rendesen tisztán tartva, szaga volt - nem romlott, csak büdöskés, de NEM a házi tej szaga! -, nem volt megbízhatóan friss, nem akkor vettem, amikor szükség lett volna rá, hanem amikor éppen kapható volt.

A bolti rendesen ellenörzött, nincs idegen szaga, mindig kapok, amikor szükséges.

2023. máj. 15. 09:11
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
A házi tej finom, de itt nem lehet kapni és eltartani se nagyon tudnám. Még a bolti tej is sokszor necces, van hogy rámromlik, növényi tejeket jobban szeretem, mert az tovább elvan a polcon, meg kibontva a hűtőben is.
2023. máj. 15. 09:15
 3/8 anonim ***** válasza:
27%
Volt eset mikor láttam hogy fejnek, inkább a bolti.
2023. máj. 15. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

A kérdésre, hogy melyiket szeretem jobban, egyértelműen a házit.

Míg vidéken éltem, volt a Tejbolt, ahol ellenőrzött házi tejet és egyéb tejtermékeket lehetett vásárolni, patika tisztaságú környezetben.

Annak az ízét, illatát soha nem fogom elfelejteni, ég és föld a kettő.

Ha több volt mint ami elfogyott, le lehetett tenni "aludni", vagy finom túró készült belőle. A bolti tej viszont nem savanyodik, hanem keseredik, egy szürkés színű löttyé.

Szóval részemről nem kérdéses, hogy a házi tej a finomabb, dacára annak, hogy nagyjából 10 éve csak a bolti tejimitációt veszem, mert ahhoz jutok könnyen hozzá.

2023. máj. 15. 10:10
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Bolti. Nincs megbízható hely, ahol házit vehetnék. Még régen a Nagyszüleimnél volt, amikor egész kicsi voltam, de később már nem foglalkoztak tehenekkel.

Boltiban találtam egy kifejezetten zsírosat, ami nagyon finom. Már évek óta mindig csak azt veszem.

2023. máj. 15. 10:28
 6/8 harebell ***** válasza:
79%
Nem sok tejet iszok, de házi tejet rendszeresen veszek, a belőle készült aludttej, tejföl, friss sajt számomra überelhetetlen.
2023. máj. 15. 13:03
 7/8 Zora1 válasza:
68%
Házi boci tejko
2023. máj. 16. 19:25
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Házi. Az legalább látott tehenet. A bolti fehér pancsoknak csak pocsolya ízük van egytől egyig.
2023. jún. 11. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!