Melyiket szeretitek jobban és miért: a házi vagy a bolti tejet?
Mindig boltit veszek.
Egy idöben vettem házit, de a legtöbb sokszor nem volt rendesen tisztán tartva, szaga volt - nem romlott, csak büdöskés, de NEM a házi tej szaga! -, nem volt megbízhatóan friss, nem akkor vettem, amikor szükség lett volna rá, hanem amikor éppen kapható volt.
A bolti rendesen ellenörzött, nincs idegen szaga, mindig kapok, amikor szükséges.
A kérdésre, hogy melyiket szeretem jobban, egyértelműen a házit.
Míg vidéken éltem, volt a Tejbolt, ahol ellenőrzött házi tejet és egyéb tejtermékeket lehetett vásárolni, patika tisztaságú környezetben.
Annak az ízét, illatát soha nem fogom elfelejteni, ég és föld a kettő.
Ha több volt mint ami elfogyott, le lehetett tenni "aludni", vagy finom túró készült belőle. A bolti tej viszont nem savanyodik, hanem keseredik, egy szürkés színű löttyé.
Szóval részemről nem kérdéses, hogy a házi tej a finomabb, dacára annak, hogy nagyjából 10 éve csak a bolti tejimitációt veszem, mert ahhoz jutok könnyen hozzá.
Bolti. Nincs megbízható hely, ahol házit vehetnék. Még régen a Nagyszüleimnél volt, amikor egész kicsi voltam, de később már nem foglalkoztak tehenekkel.
Boltiban találtam egy kifejezetten zsírosat, ami nagyon finom. Már évek óta mindig csak azt veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!