Fagyasztott zöldseg kevesbe laktat mint az igazi?
Sziasztok.
Nagy zöldseg evo vagyok.
Minden formaban, elkeszitesi modban szeretem.
Eszrevettem ha parolok magamnak fagyasztott zölseget akkor abbol joval többet eszem mintha ugyanazt a zöldseget összevagva, frissböl csinalom es eszem meg...
miert van ez?
hiszen a fagyasztott ugyanugy tapanyagban is gazdag (sot van hogy több vitamin van benne mert nem all sokaig hanem fagyasztjak..)
van ennek oka?
arra gondoltam...lehet pszihologiai trükk kicsit...mivel az igazi zöldseg azert ragosabb / roppanosabb mindig...azaz elöbb kapjuk a jelzest az agyunkban tele vagyok (mivel a ragasi folyamat is hozza jarul a fejben ahhoz hogy jol laktunk)
de lehet hulyeseg
A fagyasztás megőrzi ugyan az ízeket pl., de megváltoztatja a rostok minőséget.
Puhább, néha "plöttyedt" :) lesz a kiolvasztott termék. Ezen okból étkezés közben az ízlelés, rágás, emésztés folyamata megváltozik. Többet kívánsz és eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!