Hol lehet igazi vajat kapni amely nek tényleg vaj íze van?
Furcsa módon, nekem a Kerrygold és saját márkás társai egyáltalán nem tűnnek vajízűnek. Sütésnél-főzésnél érezni csak a vajat, kenyérre kenve nem.
Inkább margarinhoz hasonlítanak. Könnyen kenhetőek, tehát valami olajat is keverhetnek bele, és a színük is természetellenesen sárgás.
A minőségi sorrend szerintem ez:
1. Magyar teavaj (sápadt színű, határozottan tejszínes ízű)
2. Német vagy osztrák márkázott vaj
3. Kerrygold és társai (Golden Hills, stb)
4. Háromnegyed zsíros magyar vaj (60%-os) <<<- ennek semmi íze nincs
9: ez nagyon ízlésfüggő.... Ha te a magyar sápadtat szoktad meg, akkor nálad az az "alap", ehhez hasonlítasz mindent. Ez nem baj, de ugye ízlések és pofonok...
Nekem a magyar teavaj olyan "se íze se bűze". Kenőcsös, kemény.
Az csak merő fantáziálás, hogy olajat kevernek az ír vajba!
NEM! Azok a vajak olyan tehenek tejéből készülnek, amik az év nagyrészében zöld legelőn, szabadtartásban vannak. Attól olyan sárga a tejzsír.
Ha jártál már az Alpokban, és ettél egy Hüttében helyi vajat, az is pont ilyen nyáron....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!