Milyen az igazi halászLÉ állaga?
HA hideg (értsd hűtőben) állapotban gyakorlatilag kocsonya lesz belőle vagy ugyanígy viszont folyós marad?
Van egy ismerősöm aki váltig állítja hogy az ő által készített halászlé a legjobb, ő ilyen mondhatni majdhogynem főzelékszerűre csinálja, ízre nagyon finom. Kinézetre hát majdnem olyan mint amit egyszer már megettek.
Hűtőbe berakod akkor megdermed, majd ha felmelegíted akkor nyilván leves vagy egy hígabb főzelék állaga lesz.
Az én családomban viszont olyan az állaga mint egy levesnek hidegen is.
Ki hogy csinálja és mit preferál?
Nekem a sima húsleves is bekocsonyásodik a hűtőben, a csontok és a porcok miatt, de felmelegítés után ismét normális leves.
A halászlének sem szabad főzelék állagúnak, vagy ahhoz hasonlónak lennie felmelegítés után.
#2
Nem az a normális halászlé.
De a nevében is benne van, hogy LÉ, nem pedig halászfőzelék, halászmártás, vagy halászszósz.
Ha kellő mennyiségű hal illetve halcsont van benne és megfelelő ideig főzték, akkor elkerülhetetlen a hidegen kocsonyásodás. Az hogy melegen mennyire sűrű, a belepasszírozott halmennyiségtől függ.
Hogy kinek melyik jön be, ízlés dolga és mint tudjuk, ezen nincs értelme vitatkozni :)
Na de jó, de az egyik paszirozott, így sűrűbb, a másik pedig nem paszírozott, így hígabb.
Én szegedit ettem idáig, az hidegen kocsonyás volt még mindig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!