Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha nyersen eszek tojást,...

Ha nyersen eszek tojást, lehet tőle valami bajom?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 22. 15:34
1 2
 1/13 anonim válasza:
46%
Igen.
2023. ápr. 22. 15:39
 2/13 A kérdező kommentje:

És mi?

A nyers tésztába is mindig belenyalakodok, amiben tojás van, de eddig soha semmi bajom nem lett tőle.

2023. ápr. 22. 15:42
 3/13 anonim válasza:
2023. ápr. 22. 15:44
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Aki tart tőle, az ne egye!

Aki felhasználás előtt alaposan megmossa a tojást, az nyugodtan egye!

75-ik éves vagyok, gyerekkorom óta eszem nyersen is a tojást turmixban, krémekben, a tükörtojást is csak úgy szeretem, ha a sárgája nyers.

Soha nem voltam szalmonellás, vagy egyéb betegségem sem volt a nyers tojástól.

2023. ápr. 22. 16:16
 5/13 Sunshinedoll ***** válasza:
0%
Sok nyers tojás fogyasztása vitaminhiányhoz is vezethet.
2023. ápr. 22. 17:11
 6/13 anonim ***** válasza:
24%

Valakinek van szerencséje mint a négyesnek, valakinek nincs. Akinek volt már szalmonellája vagy campylobactere, az már nem ennyire laza.

Ugyan nem nyers tojástól, de nekünk utóbbi volt. A gyerek 9 napig véreset fosott, én csak négyig, volt mellé 40 fokos lázunk. Köszönjük a nyers tojást leszorítottuk évi 1 alkalomra, de inkább helyettesítjük mással.

2023. ápr. 22. 17:17
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Hogy kerül ide a sztorid, ha nem nyers tojástól volt?

Ha nálatok szalmonella és campylobacter is előfordult már, akkor nagyon el kellene gondolkozni az élelmiszerek helyes tárolásáról és fogyaszthatósági idejükről és a vécé utáni kézmosásról!

...

A bolti tojástól kizárt bármilyen betegséget kapni, erről millió tartalom van fent, ahogy agyba-főbe mossák, fertőtlenítik a gyártósoron és utána már emberi kéz nem is érinti.

A zöldségesnél darabra vett, vagy háztáji tojás mosatlanul okozhat gondot, de nyilván aki nyersen fogyasztja, az eleve alaposan megmossa, nem úgy eszegeti, ahogy a tyúk fenekén kipattant.

2023. ápr. 22. 17:33
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
6. 9 napig?? Az durva. 😭😭
2023. ápr. 22. 17:39
 9/13 anonim ***** válasza:
92%

7: a campylo soha nem derült ki hogy honnan jött, de mindegy is. Készétel is simán lehet forrása, nekem már sikerült - igaz enyhe tünetekkel megúsztam - egyszerű lidlös desszerttől is benyalni bácsit. Úgy jön ide a sztori, hogy az egyik legnagyobb forrása a tojás ezeknek. Lehet vagánykodni, én nem meggyőzni akarok senkit, de nem egy ismerős van, aki járt így. Tehát a veszély létezik. Rizikó: tatábeefsteak, tiramisu, gyümölcshabok, stb.

Hőkezelés a tuti a megoldás. Ennyi.

2023. ápr. 22. 17:44
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
*bacit
2023. ápr. 22. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!