Melyik a legegészségesebb gyorsétel?
Természetesen a házi készítésűekre gondolok.
Pl Hamburger esetében nem a gyorséttermekben kaphatót vegyük alapul hanem egy minőségi alapanyagokból készült kézműves hamburgert.
Ugyanígy a többinél is.
Így melyik a legegészségesebb?
Illetve a szavazáson felül írhattok még, nekem ezek a "főbb" gyorsételek jutottak eszembe.
Gyros. Hogy miért?
Hús, zöldségek. Alapból is az embernek elegendő lenne ez a kettő, bőven fedezi a napi energiabevitelt valamilyen hús akármilyen formában friss zöldségekkel.
Pl. Az említett gyros, vagy bármilyen formában készített hús kevert salátával(paradicsom, saláta, uborka, reszelt répa)
Nem gyrostál csak gyros.
Ott meg van azért egy nagy adag kifli is mellé. Mellesleg ha kicsi a kifli, nem is lehet annyi húst, meg zöldséget belepakolni.
Én gyrostálként szoktam látni kiírva. Van gyros pitában meg a tál. De mindegy, arra gondolok, ahol hús+zöldség + sültrumpli van.
Jut eszembe pl. egy burrito nem lehet gyorskaja? Az is jó, pl. bele csirkemell és zöldségek.
Gyorskajának az számít, ami hamar kész van, sok energiát tartalmaz, de alacsony tápértéket. Jellemzően akkor választod ezt, amikor sietsz valahová, és nincs időd beülni egy étterembe, hanem csak gyorsan kell valami, ami egy ideig laktat.
A gyros tál meg a gyros pita két kül. dolog nyilván, de a pita egészségesebb, mert nem kell az olajos hasábburgonyát enned mellé.
(#1)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!