Melyek a legegészségesebb ételek (levesek, főételek), italok és gyümölcsök Magyarországon?
házi pálinka, házi kolbász, házi sonka vs szalonna
házi befőttek,háztáji gyümölcsök,
háztáji zöldségek
semmi ételszínezék....
Szerintem alapvetés, hogy semmiképpen ne tartalmazzon vegyszereket: se mindenféle élelmiszeripari izét, se permetszer-maradványokat, semmit. Ilyen persze nem létezik.
Ami meg a saját termelést illeti (én is csinálom): szép, szép, de egyrészt kemikáliák nélkül nem boldogulsz (a csalánlé-permet nagyon bio pl., de nekem nem jött be), másrészt az alapanyag, a mag vagy palánta: honnan tudod, miféle? Bemondásra, papirokra?
És ugyanez áll a húsfélékre is: honnan tudhatod, mivel etették a jószágot (rosszabb esetben milyen genetikai módositást/-ulást hordoz?
Azt hiszem, sehonnan, igy hát legfeljebb a minél teljesebb vegyszer-mentességre törekedhetsz...
Szevasz, Miquel!
Szerintem teljesen jó, amit irtál - viszont a felvetésemben emlitett gondokat sajnos, igy sem igen tudod kiküszöbölni.
De legalább a zöldség-gyümölcs-hús saját - és holtbiztosan finomabb, mint az ipari/piaci!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!