Ha az lenne a célod, hogy a lehető legegészségesebben táplálkozz, ( nem számítana, hogy mennyibe kerül) akkor milyen ételeket, étrend kiegészítőket, vitaminokat fogyasztanál?
3-as vagyok!
Hogy ez mennyibe kerülne havonta?
Ne csak a zöldség-gyümölcsöt számold, számold hozzá, hogy a baromfit, sertést, halat stb. húsokat is csak olyanokat vásárolnál, amikről tudod, hogy életükben még csak tápféleségnek közelükben sem jártak.
Én meg sem próbálom kiszámolni!
Delelött csak bio zöldseg-es gyümölcsleveket, frissen preselve. Majd csak tüzön (beepitett, egyben sparhert-cserepkalyha is) keszitett eteleket, minel termeszetesebb alapanyagokbol. Kenyersüteshez a sajat örlön frissen daralt lisztet hasznalom. Bio csalan-es gyogynövenyteak, izeseites nelkül, es Pi vizet iszom, fözeshez is ezt hasznalom.
Kiegeszitök? Talan, evente egyszer egy belflorat helyreallito kura. Kb 5-6ezer Ft-ert van ilyen gyogynövenyes tabletta, termeszetes eredetü. Talan, idöszakonkent savassagot közömbösitö szert, mert ma alapvetöen savas az etkezes, es a rokonsagnal is muszaj enni neha.
Ja, es paleolit etrend, amit hozzaertö szamolgat es allit össze, hogy minden ami kell, a szervezetünkbe jusson nekem es csaladomnak is. Figyelembe veve az allergiakat es minden dietat, amit kell. Ö is vasarol be, vagy mivel ma mar ezt is lehet: akar neten megrendeljük. :)
6.
En ugy gondolom, ez "csak" a köznapi embereknek lehetetlen. Akik müszakokat rojak, nem nagyon van idejük, lehetösegük meg etrendet sem összeallitani, mint pl egy modellnek, hires enekesnek, akiknek erre külön szemelyzetük van.
Aztan, feltetelezem, hogy ez az orvosi kutatas olyan növenyeket, gyümölcsöket vett alapul, amiket a kereskedelemben (tesco, spar...stb) kapni, nem amiket egy bio-östermelötöl veszel. Mert a tapertekük valoban összehaonlithatatlan. Feltetelezem, nem magyar felmeres. Nyugat-Eu-ban ugyanis sokkal eretlenebb a boltokban kaphato gyümölcs, zöldseg - mi legalabbis ahanyszor Magyaro-ra megyünk, egyreszt a szüleimnel "feltankolunk", masreszt, amikor meg nincs paprika, paradicsom, meg a tescos, allitolag hamisitott, "magyar" feliratu paprika is sokkal finomabb, paprikaizübb, mint amiket itt venni lehet! (Es itt nincs am zöldseges egy 3000 alatti települesen, itt tenyleg igy nönek fel generaciok, sztem az orvosi kutatas ilyenre vonatkozott.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!