Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sós vagy sózott vaj felhasznál...

Sós vagy sózott vaj felhasználási módja? Ötletek?

Figyelt kérdés

Olyat írjatok, ahol a sótlan vaj helyett egyértelműen előnye van a sósnak, vagy csak az való oda.

Nem nagyon találtam még rá mi értelme:

Számomra elnyomja a vaj finom édeskés ízét ha alapból besózzák.

Ha akarok még mindig tehetek rá sót vagy keverhetem vele.

Szendvicsemen a hús és sajt is sós és a kenyér is, így szükségtelennek tartom a vaj esetében.

Ha vajjal sütök-főzök ott én szabályozom a só mennyiségét. A sós vaj még belekeverhet is az arányokba.

Szóval hogy miért van szükség sós vaj gyártására? Nyilván van mert akkor nem volna rá kereslet.

#vaj #sós vaj
2023. ápr. 9. 13:32
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Rákenem a kenyérre aztán betolom a bélbe
2023. ápr. 9. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Elsősorban könnyebben kenhető.
2023. ápr. 9. 14:33
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Finomabb.
2023. ápr. 9. 15:17
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Simán szoktam vele sütni is, csak az az egy csipet só marad ki a receptekből. Annyira nem misztikusak azok az arányok, belekóstolsz, és kb tudod mennyi kell bele. Egy tapasztalt háziasszony szerintem ezt ízre meg tudja tippelni.
2023. ápr. 9. 16:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudtam, hogy a sózott vajat jobban lehet szobahőmérsékleten tárolni.
2023. ápr. 10. 02:51
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Bármilyen ételhez használom, amelybe amúgy is kellene só - és NEM a hűtőben tárolom, hanem szobahőmérsékleten.
2023. ápr. 10. 12:58
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, csak a vajban lévő só mértéke adott, és ha nem kell bele annyi? Szobahőmérsékleten nagyon nehéz adagolni, mert minden vajas lesz és nem lehet darabot metszeni a kockából. Igazán 15 fok lenne neki ideális az adagoláshoz, tehát kicsit melegebb mint a hűtőben.

Nekem inkább elvesz a só a finom vajízből mintsem hozzáad.. de ez egyéni.

2023. ápr. 10. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szereted a sós vajat, ne vegyél sós vajat legközelebb. És akkor nem kell ötletelni, hogy mire használd. Ahogy írod, egyéni...
2023. ápr. 11. 15:49
 9/9 A kérdező kommentje:
8. Butaság! Ha jó ötletet kapok, vagy eddig nem tudtam mire használjam, és most megtudom, akkor miért ne kérdezzem meg más hogyan használja? Erre való az oldal.
2023. ápr. 11. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!