Van ötletek a maradék sült hús felhasználására?
Mi történik nálatok a maradékkal, amikor már mindenki ráunt?
Most nemcsak a húsra gondolok, bármilyen praktika érdekel, amivel a maradékot új életre lehet kelteni, mert nem szeretek ételt kidobni.
- serpenyős vegyes zöldségbe a legvégén beledobod, szoktam
- brassóinak is jó
- főtt tészta feltétnek, mint húsvét után a sonka-maradékot
- paradicsom mártással pizza feltétként
- le is fagyaszthatod, majd pár hét múlva jó lesz az
- orosz hús-salátába
Maradék rizsből sült török rizs, de csak ha natúr, tehát nem hagymás, zöldséges. Újra átfőzöd tejjel, majd cukrot, fahéjat adsz hozzá. Péppé főzöd, majd elteríted egy tepsiben és kisütöd.
Krumplipüréből, főtt krumpliból lehet krokettet, vagy krumplipogácsát sütni.
Különféle pörkölt maradékokból lehet húsos palacsintát készíteni, de leginkább csirkehúsból. Sós, töltött palacsintát valójában sok mindenből lehet készíteni, pl. májból, amikor még kis is rántod a betöltött palacsintát.
Sült hús maradékhoz lehet bármilyen szószt, öntetet készíteni, hogy ne legyen száraz és unalmas. Sokféle módszer van, ez attól függ mi maradt meg.
Lehet pl. pizza, vagy tészta feltét is a sült hús amit apróra vágsz, és megkínálod sajttal, tejföllel.
Maradék füstöl főtt csülökből, vagy sonkából szoktam olyant készíteni, hogy ledarálom, majd ezt teszem penne tésztára, és rá tejföl, sajt.
Olívaolajon egy kis kolozsvári szalonnát megsütök, összeforgatom a kockára vágott sült hússal, csak rövid ideig, mert kiszáradhat a sült.
Ezután rá egy doboz habtejszín, keverés, tűzről le, mielőtt a tejszín felforrna.
Farfalle durumtészta köretnek.
Tadadam! Kész az olasz kaja🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!