Meddig jó a dióbél?
Ha rendesen ki van szárítva akkor 2 hét, vagy akár több ha nem avasodik
Fagyasztással mehetsz biztisrs vagy elolhagyod szobahon szellozve hogy tuti kiszaradjon
Fél évig nem avasodik de textil zacskóban tárold.
Ha biztosra akarsz menni fagyaszd le.
Az olajos magvak, így a dióbél is avasodik, ami egy természetes, oxidációs folyamat, alacsonyabb hőmérsékleten is csak lelassul, de nem áll le, az ellen a fagyasztás sem tökéletes megoldás.
A legfinomabb a frissen tört dió, ami nem is több éves, mert az se mindegy, hogy a tavalyi, vagy tavaly előtti termés.
Nem lesz mérgező az avasidás során sem, csak az élvezeti értéke csökken.
Kezdetben alig észrevehetően, késöbb kezd határozottan furcsa, kesernyés íze lenni, de a színére is érdemes figyelni, a friss dióbél a töréseknél fehér, ami az avasodás során elkezd sárgulni.
Valószínűlrg ennek tudható be az 1-2 napos elfogyasztási ajánlás, de semmi baj nem lesz abból, ha tovább tart elfogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!