Nem kell hütöben tartani, száraz helyen hónapokig eláll (feltéve, hogy tényleg füstölt és nem füst ízü valamivel kezelt).
Hütöben nagyobb eséllyel kezd penészedni, mert ott kifejezetten párás a levegö, de ha tud valamennyire szellözni, akkor egy-két hétig simán eláll.
Viszont légmentesen becsomagolva kifejezetten jól fagyasztható (érdemes egyzeria adagokba osztva fagyasztani), lassan kiolvasztva nem megkülönböztethetö a frisstöl. Viszont a felolvasztottat 2-3 napon belül ajánlott elfogyasztani, mert utána könnyebben kezd penészedni.
A kérdés, hoyg húsvétra akarod vagy általánosságban kérdezed.
Az 1-es válaszomban leírtam, a rendesen megfüstölt sonka egy-két hétig esetleg eláll, tovább nem. A gyorspácolt, füstölt ízü max egy hetet bír ki, ha nincs befóliázva. Fagyasztóban több hónap, max. fél év, amíg biztosan jó marad.
Szerintem kóstold meg, még lehet, hogy nincs baja.
Bár függ a fajtájától, a minőségétől is, hogy mennyit bír mert az összetétel is fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!