Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Igaz, hogy a háztól vett...

Igaz, hogy a háztól vett gyümölcs, zöldség sokkal ártalmasabb lehet, mint a bolti?

Figyelt kérdés

A boltba csak olyat tehetnek ki a polcra, amiből mintát vettek, ellenőriztek. Az áruházlánc komoly bírságokat kockáztat, míg a háztájinál az égvilágon semmilyen ellenőrzés nincs. Találomra választott mennyiségű permetszert szórnak ki, vagy éppenséggel semmit és akkor tele van gombával, kukaccal az egész termés. Az udvarban kertészkedőknek semmilyen iskolázottsága nincs a vegyi anyagokról.

EU-ban betiltott vegyszereket használnak (becsempészik Szerbiából).

2023. márc. 9. 20:28
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Nem igaz.
2023. márc. 9. 20:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Teljesen ellenőrizetlen gazdától vett élelmiszerről hogyan győződsz meg hogy biztonságos?

Se íze, se színe az ártalmas vegyi anyagoknak.

2023. márc. 9. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Persze nem lehet általánosítani, da ezért van némi igazságtartalma. Ahogy a nagymama házilekvárjában is többnyire tízszer annyi tartósítószer kerül, mint a gyáriba, mert nem fog patika mérlegen pár milligrammot lemérni, megy bele a késhegynyi vagy csipetnyi, oszt jó napot.
2023. márc. 9. 20:46
 4/6 anonim ***** válasza:
19%
Ezért jó a szedd magad akció. Termelőtől veszed, de nem vakon.
2023. márc. 10. 03:30
 5/6 anonim ***** válasza:
72%

Biztos van benne valami, ha visszaemlékszem, hogy gyerekkoromban (80-as évek) szüleim meg nagyszüleim hogyan permeteztek...

Pl Bi58-ból a dobozon írta, hogy kijuttatás mennyisége: 0,6l/ha, most ezt hogy is kellene kimérni a 200 négyszögöles kertre? Á, mindegy, apám jól megborította a permetezőbe, oszt jóvanazúgy...

Szóval igen, szerintem legbiztosabb a saját, vagy ha ismerőstől veszed, aki tényleg őszintén megmondja, hogy mikor-mit szórt ki a növényekre...

2023. márc. 10. 10:45
 6/6 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem meg rohadtul attól függ inkább, hogy kitől veszed.

Én a szomszédomtól szoktam, aki kinn kapálgat a kertben tavasztól őszig, permetszernek meg csak csalánlevet és rézgálicot használ. Ami megterem, az van, amit elvitt a betegség/kártevő, az nincs.

A kukacos termésnél meg nem is értem, mi a problémád, kérdező.

Nagyon hamis biztonságérzetben ringatod magad ezzel az "A boltba csak olyat tehetnek ki a polcra, amiből mintát vettek, ellenőriztek. Az áruházlánc komoly bírságokat kockáztat" elképzeléssel...

2023. márc. 10. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!