Igaz, hogy a háztól vett gyümölcs, zöldség sokkal ártalmasabb lehet, mint a bolti?
A boltba csak olyat tehetnek ki a polcra, amiből mintát vettek, ellenőriztek. Az áruházlánc komoly bírságokat kockáztat, míg a háztájinál az égvilágon semmilyen ellenőrzés nincs. Találomra választott mennyiségű permetszert szórnak ki, vagy éppenséggel semmit és akkor tele van gombával, kukaccal az egész termés. Az udvarban kertészkedőknek semmilyen iskolázottsága nincs a vegyi anyagokról.
EU-ban betiltott vegyszereket használnak (becsempészik Szerbiából).
Teljesen ellenőrizetlen gazdától vett élelmiszerről hogyan győződsz meg hogy biztonságos?
Se íze, se színe az ártalmas vegyi anyagoknak.
Biztos van benne valami, ha visszaemlékszem, hogy gyerekkoromban (80-as évek) szüleim meg nagyszüleim hogyan permeteztek...
Pl Bi58-ból a dobozon írta, hogy kijuttatás mennyisége: 0,6l/ha, most ezt hogy is kellene kimérni a 200 négyszögöles kertre? Á, mindegy, apám jól megborította a permetezőbe, oszt jóvanazúgy...
Szóval igen, szerintem legbiztosabb a saját, vagy ha ismerőstől veszed, aki tényleg őszintén megmondja, hogy mikor-mit szórt ki a növényekre...
Szerintem meg rohadtul attól függ inkább, hogy kitől veszed.
Én a szomszédomtól szoktam, aki kinn kapálgat a kertben tavasztól őszig, permetszernek meg csak csalánlevet és rézgálicot használ. Ami megterem, az van, amit elvitt a betegség/kártevő, az nincs.
A kukacos termésnél meg nem is értem, mi a problémád, kérdező.
Nagyon hamis biztonságérzetben ringatod magad ezzel az "A boltba csak olyat tehetnek ki a polcra, amiből mintát vettek, ellenőriztek. Az áruházlánc komoly bírságokat kockáztat" elképzeléssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!