A házilag sütött kenyérnek mi a titka?
Figyelt kérdés
Nem romlik meg még tíz nap után sem,meg lehet enni minden gond nélkül.2023. márc. 8. 12:09
2/6 anonim válasza:
A házi pont gyorsabban romlik, mert nincs benne tartósító és egyéb anyag.
3/6 anonim válasza:
Ez nem attól függ, hogy házilag, vagy iparilag sütik, hanem az összetevőktől, készítési módtól. Mi sütünk itthon kovászos kenyeret, nagyon sokáig lehet enni, nem számoltam, talán 10 napig is.
4/6 anonim válasza:
Így van, ahogyan az előző írja, a kovászos sokáig eltartható.
5/6 A kérdező kommentje:
Kovászos?Én nem vagyok nagy kenyérsütő,nem is tudtam hogy kovász nélkül is lehet kenyeret sütni.. milyen kenyér lesz az..? szóval csináltam gyorskovászt élesztővel langyos vízzel,jól megetettem stb.
#2 ok hogy soha nem sütöttél kenyeret de nagyszülők (sőt inkább dédszülők már..) biztosan sütöttek.a házi kenyér nem savanyodik meg,nem szárad össze,akár egy hétig is eláll,ezek alapdolgok amelyeket mindenki tudott egykor.erre idejöttök leszólni az embert az 1-essel.
2023. márc. 9. 14:34
6/6 anonim válasza:
Élesztővel, vagy kovásszal lehet kenyeret sütni. Az igazi kovászosban nincs élesztő, csak kovász és ez sokáig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!