Zsozsi123 kérdése:
Most akkor a boltnak kötelező figyelni, hogy személyenként naponta ne vegyen senki 60db tojást?
Figyelt kérdés
Az egyik vidéki ismerősöm mondta, hogy vett 30db tojást, majd délután is akart venni még 30db-ot, de szóltak neki a boltba (kis falu, mindenki ismer mindenkit) hogy ma már vett belőle, majd holnap jöjjön vissza. Nos értem én hogy az a “törvény” hogy személyenként naponta ennyi és ennyi, de most ezt kötelező figyelni a bolt személyzetének? Ha én Budapesten akarok nyilván tudok venni mondjuk a Tescóban naponta 300db tojást is, mégis ki, hogyan figyelné, tartaná számon hogy Én miből mennyit vásároltam aznap? Szóval ha úgymond ezt egy nagyvárosban ki lehet játszani, vagy egyszerűen nem foglalkoznak vele, akkor egy faluban miért nem engedik az embert a hatósági áras termékből nem egyszerre, de egy nap többet venni?2023. febr. 15. 18:46
11/17 anonim válasza:
nem, nem mindenhova mehetsz vissza, nálunk az egyik helyen ki van téve hogy a vásárolható mennyiség 1doboz/fő/nap tehát ha veszel délelőtt és mondjuk mennél mégegyért délután is és felismernek kötelesek megtagadni
12/17 anonim válasza:
#7, 100 palacsintához kell 15-max20 tojás, annyi gondolom elég nekik.
Ha meg cukrász üzeme van, annak nem az a módja, hogy bemegy a falusi kisboltba és veszi százával a tojást.
13/17 anonim válasza:
Először is, az ember általában nem napi szinten jár boltba, szóval nem csak az az egy palacsinta lesz a napokban, hanem más ételek is, ugyanennyi főre.
Nem cukrász üzem, ők raklappal vesznek.
Gondolok itt szülinapi tortára pl.
De ezeket csak példának hoztam fel, hogy nincs itt szó spejzolásról, abból, hogy egy ember vásárol, még nem evidens, hogy egy főre vagy nyolcra főz-e.
Megy itt a papolás, hogy szüljél meg legyen nagy család, aztán ha esznek is akkor meg az a baj. Komolyan miapitsa van veletek 🤔
14/17 anonim válasza:
Bármiben lefogadom, hogy pont nem egy 10 gyerekes emberről van szó, hanem egy sima, mezei spejzolósról. Sajnálom az illetőt nagyon, de, ha jelenleg tojásból raktározni akar, akkor ezt több nap alatt tudja csak megtenni. Ez van.
15/17 A kérdező kommentje:
azóta is simán be tudok spájzolni egy nap alatt bármennyi tojást, Pesten amúgy sem ismernek fel a boltba akkor se ha 10 perc alatt 3x megyek vissza, sőt ezt ők is tudják hogy lehetetlen lenne nekik ezt követni egy többmilliós városban. Ne legyetek már bohócok, a következő mi lesz hogy percenként kétszer lehet pislogni meg levegot venni és azt is kérdés nélkül betartjátok mert ki van írva hogy ez a kötelező?🤣
2023. márc. 23. 20:20
16/17 anonim válasza:
örülj neki hogy Pesten megcsinálhatod, itt vidéki kisvárosban még mindig szivatják a népet kis abc-ben napi egy dobozzal. #11
17/17 anonim válasza:
Nálunk úgy van megoldva ez a probléma, hogy mióta vannak árstopos termékek, azóta azokat nem lehet kapni a boltokban. Sem kisboltban. Sem a nagy áruházakban, maximum két havonta 1x ha látok cukrot. Hatósági áras tojást pl.pont azóta nem láttam, mióta van hatósági áras tojás. Nem baj, már csak két hét és ugyanaz fog történni. Mint a benzinnel. Egyetlen éjszaka alatt. Az ország összes boltját teletöltik cukorral. Tojással. Liszttel meg olajjal. Attól a naptól,hogy nem lesz hatósági ár, lesz minden sz@rásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!