Tegyük fel, hogy holnaptól kötelező. Ha te vagy a cég egyik illetékes embere, hogyan valósítanád ezt meg?
Ne feledd, hogy egy jogszabályt nem lehet egy konkrét cégre írni, tehát onnantól a Gémeskút csárdára is ugyanaz vonatkozik, hiszen mindkettő vendéglátóhely.
Nos, jó lenne ha ismertetnéd, hogy ezt mégis gondoltad konkrétan.
2017. aug. 25. 14:45
2/8 anonim válasza:
ráírják a levesestálra a csárdában, a mekiben meg a burger aljára 😂
2017. aug. 25. 15:01
3/8 A kérdező kommentje:
Kiírhatják egy helyre a falra, vagy megmondhatják, ha kérdik, nem olyan bonyolult, ahogy az alergén összetevőket is kötelező kiírni. Nem értem miért vonatkozna más szabály.
2017. aug. 25. 15:18
4/8 A kérdező kommentje:
Nézd, én nem szeretem a bürokráciát, nem lenne szökség a boltban sem kiírni, ha becsületesek lennének a gyártók és a felvágottban lenne hús, és a rozskenyérben rozs, és nem használnának rákkeltő anyagokat stb. továbbá egyre több az alergiás és érzékeny ember ezért is közelező. Azt viszont nem értem, hogyan lehetséges, hogy a boltban érvényes a törvény az étteremben meg nem.
2017. aug. 25. 15:20
5/8 anonim válasza:
Egy recetpre nincs szerzöi jog!
Emellett éttermekben nem kötelezö feltüntetni a felhasznalt anyagokat.
MEllesleg több étterem van, ahol a különféle allergéneket feltüntetik az adott étel neve mellett, de ez önkéntes, nem kötelezö (és nem is lehet, mert azt nem tudhatják, hogy a felhasznált alapanyagok mit tartalmaznak)
2017. aug. 25. 15:21
6/8 anonim válasza:
A Mekiben feltüntetik a tálcán lévő papírnak a hátoldalán. Ott van minden.
2017. aug. 25. 17:35
7/8 A kérdező kommentje:
"Emellett éttermekben nem kötelezö feltüntetni a felhasznalt anyagokat."
Tudom, ezért tettem fel a kérdést, nem vetted észre?
Az allergéneket meg kötelező!
a Meki meg nem tünteti fel, akkor nem írták volna a cikket, amit idéztem.
2017. aug. 25. 22:18
8/8 A kérdező kommentje:
Receptre meg nem tudom, hogy van-e, de lehetne. Szerintem meg van. Pl. Ország tortáját stb. nem csinálhatsz csak úgy, mármint a currászda, csakha betartod a receptet és talán még jogdíjat is kell fizetni. Persze otthon magánba bárki csinálhat, de hogy úgy adjad el, hogy azon a néven, ahhoz jogodnak kell lenni hozzá, és ez minden mással is így van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!