Kötelező kenyéradalékok?
Azt hallottam, hogy vannak olyan adalékok, amelyeket a törvény szerint kötelező belerakni a kenyérbe, attól függően, hogy az adott országban milyen hiánybetegség van.
Ha pl. kevés jódot visznek be az emberek, akkor egy kis jódozott sót tesznek bele meg hasonlók.
Pontosan mik vannak még, amiket kötelező Mo-n belerakni?
Köszönöm!
Van egy olyan okosság, hogy Magyar Élelmiszerkönyv. Ebben mindenről le van írva, hogy milyen feltételek teljesülése mellett nevezhető az adott élelmiszer annak, aminek hívják. Semmi sem kötelező, hanem ismérvek vannak:
Ha érdekelnek a kenyerek ismérvei, itt megnézheted:
Tehát nincs itt semmi ördöngősség. Ha egy kenyérben adalékanyag van, az csupán a pénzügyileg hatékonyabb előállítást szolgálja, és nem "fentről" erőszakolják bele. Ha nem tetszik az adott kenyér, akkor a sütöde hibája, ők akarnak minél költséghatékonyabban dolgozni. És hát lássuk be, többnyire ez van, mert több tonna előállítása esetén nem lehet minden egyes kenyeret babusgatni, ahogy a nagyi csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!