Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Most akkor a boltnak kötelező...

Zsozsi123 kérdése:

Most akkor a boltnak kötelező figyelni, hogy személyenként naponta ne vegyen senki 60db tojást?

Figyelt kérdés
Az egyik vidéki ismerősöm mondta, hogy vett 30db tojást, majd délután is akart venni még 30db-ot, de szóltak neki a boltba (kis falu, mindenki ismer mindenkit) hogy ma már vett belőle, majd holnap jöjjön vissza. Nos értem én hogy az a “törvény” hogy személyenként naponta ennyi és ennyi, de most ezt kötelező figyelni a bolt személyzetének? Ha én Budapesten akarok nyilván tudok venni mondjuk a Tescóban naponta 300db tojást is, mégis ki, hogyan figyelné, tartaná számon hogy Én miből mennyit vásároltam aznap? Szóval ha úgymond ezt egy nagyvárosban ki lehet játszani, vagy egyszerűen nem foglalkoznak vele, akkor egy faluban miért nem engedik az embert a hatósági áras termékből nem egyszerre, de egy nap többet venni?

2023. febr. 15. 18:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a kereskedőnek veszteséget termel, ezért prbálja kiszűrni a többet vásárlót. A kis faluban is és a nagy városban a kis boltban ezt könnyen megteszik.
2023. febr. 15. 18:51
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Mert ez a törvény.
2023. febr. 15. 18:52
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, a vidéki kisboltosnak teher a beszerzése míg egy a Tesconak nem és nem is veszít annyit rajta, mint a kisbolt.

Elvileg vásárlásonként értendő az a stopp.

2023. febr. 15. 18:53
 4/17 anonim ***** válasza:
85%

Az egesz orszagra vonatkozik ez a szabaly. Attol meg, hogy te ki tudod jatszani, mert nyilvan egy nagy boltban lehetetlen mindig mindenkire figyelni, az nem azt jelenti, hogy akkor ez igy rendben van es szabad.

Nem, nem lehet, ez van 🤷‍♀️

2023. febr. 15. 19:20
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
Mit kezd 60 tojassal!? Miert kell igy bespajzolni
2023. febr. 15. 19:31
 6/17 anonim ***** válasza:
61%
én a kis coopos abc-nkben láttam kitéve a papírt hogy napi 1 doboz tojás/fő, pedig nem is falu hanem mozgalmas kisváros. pont előttem mondta a pénztáros egy neki ismerősének hogy csak egyel vihet, majd megkérdezte hogy nagyon kell neked? és továbbengedte a második dobozt is, felrúgva a saját szabályzatukat
2023. febr. 15. 20:10
 7/17 anonim ***** válasza:
76%

Mannaconda, pl mondjuk ha valaki tortasütéssel foglalkozik, annak a piskótába bizony sok tojás kell.

De egy nagyobb családnál is simán elkél ennyi, 4-5 gyerekre palacsintát sütsz már meg is van. Pláne Húsvétkor lesz káosz rendesen....

Én kettőnkre veszek általában 6-15 darabot, lesz belőle egy kalács meg egy carbonara és el is fogyott, és még különösen nem is próbálkoztam.

2023. febr. 15. 22:33
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem mindegy amúgy miért veszek annyit? Amúgy ezeken a stoppokon csak a gyári munkás npck kattognak komolyan:) ha akarok veszek két karton lisztet meg cukrot. Törvény? Ne viccelj már. Majd amikor csak kétszer vehetsz percenként levegőt, mert kevés van belőle és az lesz a törvény akkor azt is tartsd be.
2023. febr. 16. 00:06
 9/17 NTBS ***** válasza:
71%
Igen, mert törvény van rá.
2023. febr. 16. 05:29
 10/17 anonim ***** válasza:
29%
Visszamehetsz naponta 5-ször vásárolni árstopos termékeket, de ezzel az üzletet károsítod meg, nem is kevéssel, szóval szerintem a megadott mennyiségnél többet venni egyszerűen pofátlanság, bármennyi is fogy amúgy. A 30 db-os határ rengeteg, hallottam sokkal kevesebbről is, nem kell a lehetőségekkel visszaélni.
2023. febr. 16. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!