Az élelmiszerekre kötelező ráírni, ha "nyomokban valamit tartalmazhat", azaz, ha nincs ráírva, akkor az azt jelenti, hogy nincs is benne "nyomokban" semmi más?
Én úgy tudom hogy kötelező, mivel vannak súlyosan érzékeny, allergiás emberek akik egy darab mogyorótól, diótól anafilaxiás sokkot kapnak és ez veszélyes nagyon.
Volt már rá példa hogy a gyártó nem írta rá, és ilyenkor ez komoly következményekkel járhat.
Hát, akkor van 2 ellentmondó véleményünk :D
Segítek, engem csak az olcsó zabpelyhek érdekelnének (spar, lidl, aldi), mivel ezekre semmi ilyesmi nincs is írva, de az sem, hogy gluténmentes vagy teljes kiőrlésű vagy ilyesmi. Ezekben lehet "nyomokban" bármi is?
Az allergéneket fel kell feltüntetniük. Valamint az összetételt is.
A "nyomokban tartalmazhat" kifejezést akkor szokták rajta feltünteni, amolyan önvédelemként, ha olyan ütemben készül, olyan szalagon csomagolják, ahol érintkezhet valamilyen allergénnel, de a termék alapból nem tartalmazza azt.
Kérdzeő jó volna,ha így lenne.Van egy csomó olyan dolog sajnos,ahol pl fel van tüntetve,hogy nyomokban diófélét tartalmazhat,ezen kívül semmi. Aztán a gyártónál ha érdeklődsz kiderül,hogy nyomokban még tejet,glutént etc is tartalmazhat .
A zabpehely pedig ha nem feltnütetett gluténmentes,akkor MINDIG gluténnal szennyezett!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!