Ki milyen cukorhelyettesítőt javasol?
Sziasztok!
A cukrot szeretném kiiktatni, részben sikerült is a Stevia-s italokkal, viszont néhány dologhoz még mindig nem találtam cukor-alternatívát.
Elsősorban teához, pudinghoz, főzelékekhez használnám.
Hashajtó és egyéb melléhatások ill. mellékízek nélkül ki melyiket javasolja?
(3-4 ezer Ft a teteje, ill. bioszállítótól venném)
Előre is köszönöm!
Szia!
Amit az első válaszoló írt, a mézet én nem ajánlanám, ha cukor nélkül szeretnél étkezni. Az tulajdonképpen tömény cukor, nagyon gyorsan felnyomja a vércukorszintet, csak egy picivel egészségesebb, mint a kristálycukor.
Én cukormentesen főzök és sütök, a xilitet ajánlom.
Süteményekben sincs kesernyés utóíze, jól lehet vele bármit ízesíteni. Teába talán a Süssina édesítőszer jobb.
Eleinte ezek okozhatnak NAGY mennyiségben hasmenést, de ha fokozatosan szoktatod a szervezeted hozzá, és nem teszel sokat bele az ételekbe, akkor semmi bajod sem lesz, és mint fentebb is írtam, nincs mellékíze.
Xilitet Bioboltban, akár webshopból rendelve is, 3-4 ezer Ft között meg tudod venni kilóját, és sokáig elég.
Remélem tudtam segíteni!
Köszönöm az ötleteket, a juharszirupot és a mézet kizárnám már csak a magas kalória miatt is.(meg a fogamat is szeretném kímélni)
Xilittel, ill. Eritritoltal próbálkozom.(árban egyik sem vészes és elég könnyen beszerezhetők)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!