Milyen cukorhelyettesítőt válasszak?
Szeretném a cukrot lecserélni valamilyen egészségesebb alternatívára, de nem igazán ismerem ezeket az édesítőszereket, így nem tudom, melyiket lenne érdemes kipróbálnom.
Olyat keresek, ami:
- kristályos állagú, mint a cukor
- ízre hasonló, és nincs kellemetlen mellék- vagy utóíze sem
- sütésálló, lehet használni sütés-főzéshez is, nem árt neki a hő
- az édességmértéke vagy megegyezik a cukoréval, vagy magasabb. Tehát ne kelljen belőle pl 3x annyit használni ugyanazon édesség eléréséhez, mint a sima cukorból.
- legyen alacsonyabb a kalóriatartalma (nem muszáj, hogy teljesen 0 legyen, csak azért jelentősen kevesebb)
Szerintetek ezeknek a kritériumoknak melyik cukorhelyettesítő felel meg? Ti mit használtok, mit ajánlotok, vagy mi az, ami esetleg nem vált be, és kerüljem?
Egy kritériumot kihagytál: ne okozzon hasmenést
pl szukralóz
Én sokat kipróbáltam, azt is amit az első ír, hát felfordult tőle a gyomrom, nagyon rossz mellékíze van szerintem.
Nekem a xilit (nyírfacukor) lett a legjobb, bár elvileg nagyobb mennyiségben hasmenést okoz, de nekem sosem volt vele problémám. Bármilyen mesterséges éresítőt próváltam, borzasztó rossz volt nekem mind.
Csak is a YUMMY.
Googlezz ra. Hodegbe es melegbe is oldodik, suthetsz-fozhetsz vele.
0kcal
0CH
Es iszonyat keves kell beloel, nagyon sokaig eleg!
Semmi puffadas vagy hasmenes.
Ja es nulla mellekiz, tiszta cukor izu.😉👍
10+ eve hasznalom.
Köszi a válaszokat :) Közben én is utánaolvastam kicsit, nekem eddig a xilit tűnik a legszimpatikusabbnak, mert erre írják, hogy ugyanolyan az édességmértéke mint a cukornak, és (elvileg) nincs mellékíze sem. Maximum attól tartok, hogy hasmenést okozna.
Aki esetleg használta már a xilitet, az mit tapasztalt vele kapcsolatban? Miért vált be vagy épp nem vált be?
A xilitnek viszont kb ugyanakkora a kaloriatartalma mint a cukornak, ezert nem hasznalom, csak a negyedannyit (vagy eritritet de annak mellekize van).
Eleinte minden edesito hadmenest okoz ha nem vagy hozzaszokva. Ha fokozatosan eszel egyre tobbet akkor nem lesz gond. Es ez barmelyikre igaz. ..
Amugy szerintem a xilit lenne a legjobb ha nem lenne kaloriatartalma. De van
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!