1/3 anonim válasza:
A barna rizsnél a külső (ehetetlen) héját eltávolítják. A fehér rizsnél a korpát, a mag burkát is, ezen felül fehérítik is.
Élettani szempontból egy csomó természetes és hasznos tápanyag is eltűnik a fehér rizsből. Glikémiás indexe is sokkal magasabb, mint a barna rizsnek.
2/3 anonim válasza:
minden, amit 1 írt+a barnát tovább kell főzni
3/3 anonim válasza:
Kiegészítés:
A száraz fehér rizs eltarthatósága legfeljebb 2 év, míg a barna rizs 6 hónapig. A barnarizs a magasabb olajtartalma miatt megavasodhat.
A barnarizs talán valamivel egészségesebb, de nem akkora az előnye:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!