Diót hogyan tároljuk hosszabb távon?
Megpucolt diót kaptam 2kg-ot.
Karácsonyig hogyan tegyem el?
Fagyasztva? Hűtőbe?
Egészben vagy darálva?
Zacskózzam fél kg-onként vagy tehetem egyben? De akkor ha kienged az egész utanána tegyem vissza a fagyasztóba?
Ha van esetleg bármi tanács,praktika elfogadom szivesen
Én egészben kiadagolom kb. negyedkilós zipzáros zacskókba, és a normál hűtő alsó fiókjában tartom. Nem kell fagyasztani.
Igazából a molyok ellen védekezem így, simán ellenne a kamrában is.
Ilyen szoktam venni:
Elég jó vastag, és nem veszi át a dió más hűtős kaja szagát.
A diónak egyik ellensége a víz, a másik az oxigén.
A víztől dohosodhat, az oxigéntől avasodhat, de Karácsonyig már nincs sok idő, annyit ki kell bírjon, ha idei, friss dió.
Vannak, akik ledarálva, lefagyasztják, de a klasszikus tárolási mód a hűvös, száraz helyen (kamrában), és nem nylonba csomagolva.
A ledarálás az avasodásnak kedvez, régen csak a felhasználás előtt darálták le a szükséges mennyiségű diót, mákot, sőt, a diót a héjában tartották, csak a felhasználás előtt törték.
A friss dióbél néhány hét alatt nem megy tönkre, ha nem nyirkos levegőn van tárolva, a hűvös pedig az avasodás ütemét lassítja le (az avasodás a zsírok oxidációs folyamata)
Karácsonyig biztos eláll, lényeg, hogy száraz helyen tárold!
Ha nagyon aggódsz fagyaszd le, kisebb csomagokban!
Fagyasztóba rakjuk, legalább két zacskóba.
Nyugodtan mehet egybe, nem tapad össze, nem kell megvárni hogy kiolvadjon, azonnal ki lehet belőle venni a megfelelő mennyiséget, és a többi mehet azonnal vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!