Van 1,5 kg-os kerek sajtom. Naponta szeretnék 10 dkg-t felhasználni belőle. Hogyan tároljam, burkoljam valamivel, hogy a hűtőben sokáig, minőségromlás nélkül elálljon?
Figyelt kérdés
2022. okt. 10. 11:21
1/11 anonim válasza:
Mibe használnád utána és milyen formában?
Ki pl reszelve fagyasztjuk.
Egyebkent a legjobb az eredeti csomagolas es akore szorosan folpack, minden masnap frissen tepve
2/11 anonim válasza:
Ha trappistáról van szó, akár szobahőmérsékleten is érlelheted. Kend be kívülről tömény sóoldattal, a penészedés ellen.
Hihetetlenül finomabb lesz pár hét érlelés után.
A bolti trappistát kb. 24 órát érlelik.... Egy jó parmezánt meg 3 évig...
3/11 anonim válasza:
#2 jól meg is rohadna, undorito ize lesz
Ezekben annyi tartosito van hogy mar nem ernek sehova
4/11 anonim válasza:
Fagyasztva. Kisebb darabokra vágva. Hamar kiolvad.
5/11 anonim válasza:
3: most komolyan azt akarod mondani, hogy az én személyes tapasztalatom nem igaz...???
6/11 anonim válasza:
Húszdekás darabokban fagyasztanám le, kiolvasztva ugyanolyan, mint ha friss lenne.
7/11 anonim válasza:
Mégis milyen fajta az a "kerek sajt"? Egy bolti trappistának, de igazából a legtöbb bolti sajtnak semmi baja nem lesz, ha felvágva 2 hetet áll a hűtőben.
8/11 anonim válasza:
Simán elvan addig a 2 hétig a hűtőben, felvágva, saját csomagolásában.
A vágási felületre tegyél folpackot.
9/11 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat.
A folpack alatt nem penészesedik?
2022. okt. 10. 21:03
10/11 anonim válasza:
15 nap alatt elfogy, folpackba csomagolva a hűtőben teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!