Ha a lisztet zacskóstól pár napra a mélyhűtőbe tesszük, hogy a benne található "élőlények" elpusztuljanak, akkor ezek után a liszt hosszabb ideig, talán egy évnél hosszabb időre is minőségromlás nélkül eltartható?
Figyelt kérdés
2022. júl. 14. 07:53
1/3 hollófernyiges válasza:
A gomba- és baktériumspórák, rovarpeték vígan kibírják a fagyasztást. De érdemes lehet csinálni egy kísérletet egy fagyasztott és nem fagyasztott zacskó liszttel.
2/3 anonim válasza:
Így is eltartható minden kezelés nélkül bontatlan.
Inkább magas hőfokon pusztulnának el a kórokozók,fagyasztóban a liszt megszívja magát párával valószínű.
3/3 anonim válasza:
Én 2 literes jól záródó befőttesüvegben tartom a lisztet meg a magvakat. Azonnal áttöltöm ilyenbe ahogy hazahoztam valamit.
Ha látom, hogy megjelent benne az élet akkor azonnal kidobom az egész tartalmát, az üveget és a tetőt meg alaposan kimosom fertőtlenítős szerrel.
Ritka, hogy eleve fertőzve jöjjön a boltból valami. Kukoricadarával meg babbal fordult elő idáig. Lisztben még nem volt sose.
Az olajos magvak kivételével így eltarthatóak ezek a dolgok több évig is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!