Milyen ötleteitek vannak rizs tárolására?
Nagyon bosszankodom az utóbbi időben. Bárhogy tárolom a rizst - legyen az normál, vagy a dobozos gyorsrizs- egyszerűen mindig bogaras lesz. És nem hosszú idő után. A dobozos gyorsrizst felbontás után dobhatom ki. Beletettem már fémdobozba is, de ugyanaz lett a vége. Természetesen tiszta helyen tartom.
Megköszönném, ha kapnék jó ötleteket a biztonságos tároláshoz.
"Természetesen tiszta helyen tartom."
Talán mégse, szóval én alaposabban körülnéznék azon a bizonyos tároló helyen.
Ott ahol tartod, ki kéne pucolni a teljes szekrényt/helyiséget. Biztos hogy ott bújik meg vagy valami résen oda jut be valami ami aztán megtámadja az ételeket
Előzőlakásomban csak a legumizott rizses zacskóban tartottam és 20 év alatt max 2szer ment bele bármi. Mondjuk a gyorsrizs lyukacsos, az lehet más
Az új helyen kiürült nescafésban tartom (üveg alj, muanyag fedo) és itt soha nem volt semmi ilyen. Pedig nem is légmentes
Fém dobozba már nálam is bejutott a bogár.
Üvegbe csavaros tetővel jó megoldás.
Nálam patikább rendet tartó nem kell, de a kertes ház, vagy nem tudom mi az oka, de én is kínlódtam ezzel.
Csak a hűtőben, fagyasztóban tartással értem el, hogy ne legyen zsizsik, meg a jó ég tudja milyen lények a lisztben, darában, rizsben.
Megjegyzem volt olyan, hogy a Müllerben vasároltam drága német lisztet, ahogy hazavittem kibontottam és tele volt valami állatkával.
Visszavittük, azonnal cserélték.
Ezzel arra célzok, hogy lehet olyan helyről veszed, ahol eleve benne a pete, vagy a rovar. És akkor elkerülhetetlen, hogy behurcold az otthonodba, ők pedig honfoglalásba kezdenek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!