Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen ötleteitek vannak rizs...

Milyen ötleteitek vannak rizs tárolására?

Figyelt kérdés

Nagyon bosszankodom az utóbbi időben. Bárhogy tárolom a rizst - legyen az normál, vagy a dobozos gyorsrizs- egyszerűen mindig bogaras lesz. És nem hosszú idő után. A dobozos gyorsrizst felbontás után dobhatom ki. Beletettem már fémdobozba is, de ugyanaz lett a vége. Természetesen tiszta helyen tartom.

Megköszönném, ha kapnék jó ötleteket a biztonságos tároláshoz.

2022. szept. 11. 07:27
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

"Természetesen tiszta helyen tartom."

Talán mégse, szóval én alaposabban körülnéznék azon a bizonyos tároló helyen.

2022. szept. 11. 07:35
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Ott ahol tartod, ki kéne pucolni a teljes szekrényt/helyiséget. Biztos hogy ott bújik meg vagy valami résen oda jut be valami ami aztán megtámadja az ételeket

Előzőlakásomban csak a legumizott rizses zacskóban tartottam és 20 év alatt max 2szer ment bele bármi. Mondjuk a gyorsrizs lyukacsos, az lehet más

Az új helyen kiürült nescafésban tartom (üveg alj, muanyag fedo) és itt soha nem volt semmi ilyen. Pedig nem is légmentes

2022. szept. 11. 07:38
 3/10 A kérdező kommentje:
1-es, mikor először tapasztaltam, alapos takarítást végeztem. Ez a minimum.
2022. szept. 11. 08:10
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Kiürült befőttes üvegben tartom.
2022. szept. 11. 08:10
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
3. Oké, de valahol mégiscsak visszajutnak azok a fránya bogarak.
2022. szept. 11. 08:20
 6/10 anonim ***** válasza:
91%

Fém dobozba már nálam is bejutott a bogár.

Üvegbe csavaros tetővel jó megoldás.

2022. szept. 11. 08:25
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
Van, amikor már a rizsben benne vannak. Korábban olvastam valahol, hogy a rizst, szárazbabot, lencsét érdemes egy éjszakára betenni a fagyasztóba. Így az esetleg benne lévő kártevők elpusztulnak.
2022. szept. 11. 08:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálam patikább rendet tartó nem kell, de a kertes ház, vagy nem tudom mi az oka, de én is kínlódtam ezzel.

Csak a hűtőben, fagyasztóban tartással értem el, hogy ne legyen zsizsik, meg a jó ég tudja milyen lények a lisztben, darában, rizsben.

Megjegyzem volt olyan, hogy a Müllerben vasároltam drága német lisztet, ahogy hazavittem kibontottam és tele volt valami állatkával.

Visszavittük, azonnal cserélték.

Ezzel arra célzok, hogy lehet olyan helyről veszed, ahol eleve benne a pete, vagy a rovar. És akkor elkerülhetetlen, hogy behurcold az otthonodba, ők pedig honfoglalásba kezdenek. :D

2022. szept. 11. 09:08
 9/10 anonim válasza:
79%
Tartsd a fagyasztóban, mi ezt ezt csináljuk, semmiféle hátránnyal nem jár.
2022. szept. 11. 09:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Kipróbálom a fagyasztót és a csavaros üveget is. Aztán majd elválik.
2022. szept. 11. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!