Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ránézésre melyik fűszer a...

Ránézésre melyik fűszer a jobb minőségű? Kép

Figyelt kérdés

Szerintetek :

1.) Melyik kakukkfű fűszer a jobb minőségű? Jobb vagy bal oldali?

2.) Melyik bio a kettő közül?

Jobb vagy bal oldali?

[link]

2022. szept. 2. 08:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki jártas a gasztronómiában, más érzékszerveit is használja, nemcsak a szemét! Főleg fűszerek esetén én biztosan megdörzsölném, és megszagolnám. Ha régi, szr, akkor már porrá omlik, és illata is kevésbe lesz, mint egy frissebb, jobb minőségűnek. Bár a kakukkfűnél pont nincs nagy különbség két gyártmány között. Elég erőteljes illatú növény.

A bio minőséget pedig nem lehet megállapítani sem ízből, sem külsőből. Ez adja a félreértést sokak számára, ezért is ilyen hitvány a megítélése a bio minősítésnek SAJNOS.

A "Bio" minőségpecsét a beltartalomra (ami láthatatlan) utal, a Biokontroll hatósági ellenőrzése alapján, csak az ő jóváhagyásával lehet ráírni valamire, hogy BIO. Szigorú szabályok vonatkoznak a termőföldre, a termesztés módjára, szúrópróbaszerű ellenőrzések, stb.

2022. szept. 2. 09:48
 12/18 NTBS ***** válasza:
100%
Fotó alapján nem tudom.
2022. szept. 2. 10:40
 13/18 A kérdező kommentje:

“ Itt csak abban látok különbséget, hogy a baloldali jobban össze van törve. “

Tényleg? Akkor ott hatalmas gondok vannak. A színük is más. A jobb oldali olyan, mint a kiszáradt pázsit és oda nem illő, száraz “ falevél” hatású valamik is kerültek a szemek közé, amivel “ dúsították” , ami az olcsó cuccok sajátja.

Másik okoskànak meg:

nyilván egy gasztronómiàban jártas használja az egyéb érzékszerveit, de neten keresztül nem fogja. Reméltem, hogy ez egyértelmű.

Szimplàn csak tippelni kellett volna, nem megy vérre a dolog.

Mindegy.

Köszönöm annak, aki válaszolt a kérdésre.

2022. szept. 2. 10:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

" oda nem illő, száraz “ falevél” hatású valamik is kerültek a szemek közé"

A másikban is vannak oda nem illő darabok.

Ezen kívül a jobb oldali színe jellemzőbb a kakukkfűre!

És pont ennyit lehet elmondani róluk.

Megdörzsölöm, megszagolom, és úgy eldöntöm a minőségét, de arról, hogy milyen színű, meg miket látsz benne, arról biztosan nem. Pedig vagy 30 éve azért napi rendszerességgel használok kakukkfüvet.

2022. szept. 2. 11:38
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"nyilván egy gasztronómiàban jártas használja az egyéb érzékszerveit, de neten keresztül nem fogja. Reméltem, hogy ez egyértelmű"

Mégis olyan választ vársz, ami így lehetetlen....

2022. szept. 2. 11:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, a szem sokszor becsaphat, főleg, ha ételről van szó. Nem minden esetben az a szép, ami jó is.

Egyszerű példa:

a hagyományos füstölésű sonka avatatlan szemnek sokkal rondább, és szürkébb színű, mint a gyorspácolású. Millió ilyet fel tudnék sorolni.

A kérdésedre visszatérve a jobb oldaliban valóban vannak nemcsak levelek, de ez is olyan dolog, hogy van legalább 10 féle kakukkfű fajta, mind alkalmas fűszerezésre is, de minimális különbsége van a megjelenésük között. Mellesleg most megnéztem az én saját termesztésű kakukkfüvemet, és vannak benne ágdarabkák, ami a növény sajátja, és ugyanúgy kakukkfű ízű.

Elárulhatnád, melyik márkák ezek ;)

Főleg, mivel nekünk "okoskáknak", azaz "akik jártasak a gasztronómiában" címezted a kérdést.

Mi részleteibe menően tájékozódunk az összes alapanyagot illetően.

2022. szept. 2. 12:54
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
telón aztán marhára lehet látni ezeket az apró különbségeket... Ja, nem.
2022. szept. 2. 13:22
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Legalább valami jó közeli fotó lenne, de még az sem. Szép troll kérdés volt ez így...
2022. szept. 2. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!