Ránézésre melyik fűszer a jobb minőségű? Kép
Szerintetek :
1.) Melyik kakukkfű fűszer a jobb minőségű? Jobb vagy bal oldali?
2.) Melyik bio a kettő közül?
Jobb vagy bal oldali?
Aki jártas a gasztronómiában, más érzékszerveit is használja, nemcsak a szemét! Főleg fűszerek esetén én biztosan megdörzsölném, és megszagolnám. Ha régi, szr, akkor már porrá omlik, és illata is kevésbe lesz, mint egy frissebb, jobb minőségűnek. Bár a kakukkfűnél pont nincs nagy különbség két gyártmány között. Elég erőteljes illatú növény.
A bio minőséget pedig nem lehet megállapítani sem ízből, sem külsőből. Ez adja a félreértést sokak számára, ezért is ilyen hitvány a megítélése a bio minősítésnek SAJNOS.
A "Bio" minőségpecsét a beltartalomra (ami láthatatlan) utal, a Biokontroll hatósági ellenőrzése alapján, csak az ő jóváhagyásával lehet ráírni valamire, hogy BIO. Szigorú szabályok vonatkoznak a termőföldre, a termesztés módjára, szúrópróbaszerű ellenőrzések, stb.
“ Itt csak abban látok különbséget, hogy a baloldali jobban össze van törve. “
Tényleg? Akkor ott hatalmas gondok vannak. A színük is más. A jobb oldali olyan, mint a kiszáradt pázsit és oda nem illő, száraz “ falevél” hatású valamik is kerültek a szemek közé, amivel “ dúsították” , ami az olcsó cuccok sajátja.
Másik okoskànak meg:
nyilván egy gasztronómiàban jártas használja az egyéb érzékszerveit, de neten keresztül nem fogja. Reméltem, hogy ez egyértelmű.
Szimplàn csak tippelni kellett volna, nem megy vérre a dolog.
Mindegy.
Köszönöm annak, aki válaszolt a kérdésre.
" oda nem illő, száraz “ falevél” hatású valamik is kerültek a szemek közé"
A másikban is vannak oda nem illő darabok.
Ezen kívül a jobb oldali színe jellemzőbb a kakukkfűre!
És pont ennyit lehet elmondani róluk.
Megdörzsölöm, megszagolom, és úgy eldöntöm a minőségét, de arról, hogy milyen színű, meg miket látsz benne, arról biztosan nem. Pedig vagy 30 éve azért napi rendszerességgel használok kakukkfüvet.
"nyilván egy gasztronómiàban jártas használja az egyéb érzékszerveit, de neten keresztül nem fogja. Reméltem, hogy ez egyértelmű"
Mégis olyan választ vársz, ami így lehetetlen....
Tudod, a szem sokszor becsaphat, főleg, ha ételről van szó. Nem minden esetben az a szép, ami jó is.
Egyszerű példa:
a hagyományos füstölésű sonka avatatlan szemnek sokkal rondább, és szürkébb színű, mint a gyorspácolású. Millió ilyet fel tudnék sorolni.
A kérdésedre visszatérve a jobb oldaliban valóban vannak nemcsak levelek, de ez is olyan dolog, hogy van legalább 10 féle kakukkfű fajta, mind alkalmas fűszerezésre is, de minimális különbsége van a megjelenésük között. Mellesleg most megnéztem az én saját termesztésű kakukkfüvemet, és vannak benne ágdarabkák, ami a növény sajátja, és ugyanúgy kakukkfű ízű.
Elárulhatnád, melyik márkák ezek ;)
Főleg, mivel nekünk "okoskáknak", azaz "akik jártasak a gasztronómiában" címezted a kérdést.
Mi részleteibe menően tájékozódunk az összes alapanyagot illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!