Ránézésre melyik fűszer a jobb minőségű? Kép
Szerintetek :
1.) Melyik kakukkfű fűszer a jobb minőségű? Jobb vagy bal oldali?
2.) Melyik bio a kettő közül?
Jobb vagy bal oldali?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Aki jártas a gasztronómiában, más érzékszerveit is használja, nemcsak a szemét! Főleg fűszerek esetén én biztosan megdörzsölném, és megszagolnám. Ha régi, szr, akkor már porrá omlik, és illata is kevésbe lesz, mint egy frissebb, jobb minőségűnek. Bár a kakukkfűnél pont nincs nagy különbség két gyártmány között. Elég erőteljes illatú növény.
A bio minőséget pedig nem lehet megállapítani sem ízből, sem külsőből. Ez adja a félreértést sokak számára, ezért is ilyen hitvány a megítélése a bio minősítésnek SAJNOS.
A "Bio" minőségpecsét a beltartalomra (ami láthatatlan) utal, a Biokontroll hatósági ellenőrzése alapján, csak az ő jóváhagyásával lehet ráírni valamire, hogy BIO. Szigorú szabályok vonatkoznak a termőföldre, a termesztés módjára, szúrópróbaszerű ellenőrzések, stb.
“ Itt csak abban látok különbséget, hogy a baloldali jobban össze van törve. “
Tényleg? Akkor ott hatalmas gondok vannak. A színük is más. A jobb oldali olyan, mint a kiszáradt pázsit és oda nem illő, száraz “ falevél” hatású valamik is kerültek a szemek közé, amivel “ dúsították” , ami az olcsó cuccok sajátja.
Másik okoskànak meg:
nyilván egy gasztronómiàban jártas használja az egyéb érzékszerveit, de neten keresztül nem fogja. Reméltem, hogy ez egyértelmű.
Szimplàn csak tippelni kellett volna, nem megy vérre a dolog.
Mindegy.
Köszönöm annak, aki válaszolt a kérdésre.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
" oda nem illő, száraz “ falevél” hatású valamik is kerültek a szemek közé"
A másikban is vannak oda nem illő darabok.
Ezen kívül a jobb oldali színe jellemzőbb a kakukkfűre!
És pont ennyit lehet elmondani róluk.
Megdörzsölöm, megszagolom, és úgy eldöntöm a minőségét, de arról, hogy milyen színű, meg miket látsz benne, arról biztosan nem. Pedig vagy 30 éve azért napi rendszerességgel használok kakukkfüvet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"nyilván egy gasztronómiàban jártas használja az egyéb érzékszerveit, de neten keresztül nem fogja. Reméltem, hogy ez egyértelmű"
Mégis olyan választ vársz, ami így lehetetlen....
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tudod, a szem sokszor becsaphat, főleg, ha ételről van szó. Nem minden esetben az a szép, ami jó is.
Egyszerű példa:
a hagyományos füstölésű sonka avatatlan szemnek sokkal rondább, és szürkébb színű, mint a gyorspácolású. Millió ilyet fel tudnék sorolni.
A kérdésedre visszatérve a jobb oldaliban valóban vannak nemcsak levelek, de ez is olyan dolog, hogy van legalább 10 féle kakukkfű fajta, mind alkalmas fűszerezésre is, de minimális különbsége van a megjelenésük között. Mellesleg most megnéztem az én saját termesztésű kakukkfüvemet, és vannak benne ágdarabkák, ami a növény sajátja, és ugyanúgy kakukkfű ízű.
Elárulhatnád, melyik márkák ezek ;)
Főleg, mivel nekünk "okoskáknak", azaz "akik jártasak a gasztronómiában" címezted a kérdést.
Mi részleteibe menően tájékozódunk az összes alapanyagot illetően.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!