A bio tejnél és tejtermékeknél is a szarvasmarhákat antibiotikumokkal kezelik? Gondolom az állattartás egészségügyi biztonsága erősebb, minthogy gyógyszeradalék-mentes legyen a tej, vagy hús?
Az mondjuk ha hormonnal és antibiotikummal szennyezett a tej az sajnos nem marhaság, hanem veszélyes az emberre nézve. De ha ez légből kapott, és nem mutatható ki a tejben egyáltalán ilyen anyagok mértéke, akkor megnyugtató.
De még mindig várom a 3. dölyfös hozzászóló tudálékos kommentjéhez tőle az adatokat.
Persze azt lehagyja. A legrosszabb hozzászólások az ilyen 3-asok.
Nem kell velük foglalkozni. Ignoráld őket és abbahagyják.
Szóval igen, antibiotikum mentes elvileg. Sőt a takarmány amit esznek az is vegyszermentes kell hogy legyen.
Nyilván nem hagyják meghalni ha beteg. Azt tudom elképzelni hogyha beteg akkor odaadják neki a gyógyszert higy mégis meggyogyuljon de egyepkent nem kap feleslegesen és hormont sem kap amitől több teje lenne.
Agrármérnök vagyok, dolgoztam magyar tejelő tehenészetekben. Folyamatosan ellenőrzik a tej összetételét és az állomány egészségét, a teheneknek hormonpótlásra nincs szükségük a több tejhez 🤦♀️ antibiotikumra igen, de ezt sem jutifalatnak adják, hanem akkor, ha kell.
Az ilyen állatokat elkülönítik, és a fejés utolsó csoportjával fejik, a tejet pedig a lefolyóba engedik.
Az import tejjel az ottani termelők nem tudom hogy bánnak, de Mon-n bizony szigorúak.
Egy kutató vegyész nézőpontjából:
https://www.youtube.com/watch?v=Fd8dTRMFWxs
Eléggé egyértelműen fogalmaz a nagyipari marha termelésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!