Van különbség a kacsapaprikás és csirkepaprikás főzèse között?
#3
Kíváncsivá tettél! Melyik része az?
Mert én pont 20-án csináltam kacsanyakból paprikást (nagyon szeretünk mindenféle nyakat) és semmi változtatást nem csináltam, mégis eszméletlenül finom lett.
#4-nek:
A hagymát úgy dinszteled hogy keverés hiányában picit megpirítod és nyers is, Zsírral olajjal egyaránt jó de lepje el a hagymát, a dinsztelés végén sózod és 1-2 percig kevergeted, ebben előfőzöd a kacsát, de nem teljesen, és kevés lében hogy teljesen ellepje és zsúfoltan teszed, láng mindegy én nagy lángon csináltam. Ezután újabb sózás a meleg lébe 1-2 percig, bele a krumpli felöntöd és ebben a hideg lébe a hús kilónként 30g paprika, 1g fekete bors, én pontosan kimérem mindig. Kostolás alapján annyi só hogy éppen ne legyen sótlan. a főzés vége elött 4-5 percel a hús kilónként 1 gerezd foghagyma nyomón át "nem darabolva", de ez már csak az én ízlésem. csipetkével és kenyérrel fogyasztom és után sózom.
Ezeknek a részleteknek gasztrokémiai jelentősége van, fél perc eltérés a hőkezelésben más ízt eredményez, vagy a só hőmérséklete elvegyülés elött.
Nem kizárt hogy te is így csinálod, a szakács ismerősöm könyvből idézte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!