Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A Gomolya sajtról milyen...

A Gomolya sajtról milyen vélemények vannak ?

Figyelt kérdés
Most látom először a Penny kínálatában, elég jó áron, de félek megvenni. Vajon mennyire lehet jó az íze? Vettem már régebben ilyen-olyan sajtot, de némelyiknek katasztrofális az íze.
2022. aug. 17. 14:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Nehéz lehet így az élet.
2022. aug. 17. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Nagyjából úgy tudnám jellemezni, hogy állagra és ízre is a túró és a trappista sajt között van.
2022. aug. 17. 15:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Most jövök csak rá, hogy a Gomolya nem egy márkanév, hanem egy sajt fajta, mint a Trappista , vagy a Gouda. Több cég is gyárthat ilyet. Ahogy nézem a neten a fotókat , ez egy nagyon fehér sajt fajta. Ez inkább egy omlós sajtnak néz ki, nem hasonlítható össze egy Trappistával ?
2022. aug. 17. 15:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Na , 2-es le is írta. Én is túrós jellegre gondoltam.
2022. aug. 17. 15:10
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

A gomolya juhtejből készül, ami meghatározza az ízét is.

Én sem tudom értelmezni a a "gomolya sajtról mi a vélemény" - van, aki szereti, mások meg nem.

Mint minden élelmiszernél az sem mellékes, mennyire frissen kerül az asztalra, bár a gomolya nem könnyen romló termék, inkább kiszárad a hosszabb tárolás alatt, de azt ne másoktól várd, hogy megmondják, neked ízleni fog-e.

2022. aug. 17. 15:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nagyon nem omlós, inkább kemény sajt.
2022. aug. 17. 15:12
 7/12 anonim ***** válasza:
95%
Juhsajt lévén elég nehezen hasonlítható a trappistához.
2022. aug. 17. 15:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezer éve láttam utoljára boltban, már épp kezdtem azt hinni hogy betiltották vagy valami. :D
2022. aug. 17. 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően juhtej lenne, de gyakori a tehéntejből készült gomolya, mivel olcsóbb. Boltban általában kicsit "vizes" sajtot árulnak. Ha jó a gomolya, akkor omlós, enyhén tejes ízű, mivel nagyon friss sajtról beszélünk, ezt nem szárítják/érlelik. Ha nem olyan jó a gomolya, akkor gumiszerű állagot vesz fel, persze van aki így is szereti. Hosszabb ideig tartó tárolás alatt nekem a boltiak mindig nyálkásak lettek, büdösek, ellenben a termelői/piacos gomolya gyakran kiszáradt, főleg, ha nem a gumisat sikerült venni, ilyenkor szárazon is tök jó.
2022. aug. 17. 17:09
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Én nagyon szeretem, a szarban szoktam rendszeresen venni a sajtpultból, az egyik kedvenc sajtfajtám.
2022. aug. 17. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!