Kinek mi a véleménye a növényi eredetű sajthelyettesítőkről?
Mivel nem a " Vegetarianizmus" kategóriában írtad ki, ebből gondolom, hogy bárki válaszolhat.
Nekem konkrétan az "ehetetlen szemét" kategória, de én nem vagyok vegán.
Ha az lennék, biztos boldogan lecsapnék rá, mint gyöngytyúk a takonyra, mert sajtimitáció is jobb mint a semmi.
Hogy csak az egye aki előtte elolvasta az összetevőket. Nem vadnak, nem finomak es elég egészségtelenek is, extrán feldolgozottak, gyanúsan sokáig eltarthatóak.
A sajtban tej van meg oltóenzim, esetleg só. Aki figyel a környezetre az ne akarjon olyan árut enni ami sokat utazik, duplán van becsomagolva. Ehelyett vegyen piacon tárolóban sajtot.
Aki meg állatvédelem miatt eszi az akkor egyáltalán ne egyen.
Még nem ettem soha növényi eredetű sajtot, nem tudom, milyen, csak hallomásból. De amiért írok: van egy-két márkájú tejből készült sajtnak nevezett akármi is, ami annyira rossz, hogy ehetetlen.
Szóval emiatt ne térj át növényi eredetűre, ha nem vagy laktózérzékeny. A növényi drága, de kb. egyenértékű a henger alakú "rántani való", vagy a Riskának nevezett olcsó sajtok. Mindkettő rossz ízű gumi. Még tésztára reszelve sem érnek semmit.
Kedves 6-os, miért csodálkozol?
Nem vagyok képzett a veganizmusban, csak itt olvasom TŐLETEK,(no meg a receptes oldalaitokon) a húspótlókat, műhúsokat, műtojásokat, tejnek titulált gabonaleveket, tejszíneket, és még egy pár dolgot, ami nem is jut eszembe. Ebbe a sorba tökéletesen illeszkedik a növényi "sajt" is, még ha neked éppen nem is a kedvenced.
"Aki figyel a környezetre az ne akarjon olyan árut enni ami sokat utazik, duplán van becsomagolva. Ehelyett vegyen piacon tárolóban sajtot."
Ez mondjuk kis számú kivételtől (trópusi gyümölcsök, magok) eltekintve baromság, magyar, de európai viszonylatban főleg. Egy átlagos nyugat-európai étrend környezetterhelésének kb. 10%-át adja a szállítás, de pont a sajt és más feldolgozott tejtermékek esetén ez még sokkal kisebb szám. 1kg sajt 15-ször annyira szennyez, mint 1kg paradicsom és a különbség még a tápértékkülönbség beszámítása után is jelen van.
Keresd a piros részeket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!