Kinek mi a véleménye a növényi eredetű sajthelyettesítőkről?
Itt van az előző interaktív formában is, a jobbszélen kell bekapcsolni a szektorok szerinti felosztást. 1kg sajt 21kg-nyi szén-dioxid ekvivalens kibocsájtást okoz, abból 100g a szállítás.
Hát az összes tejtermékhelyettesítő (tejföl, sajtok) zsíros vacak sajnos. Joghurt helyett soyagurtot vagy mandulaalapú készítményt használok ha kell, azoknak az összetétele megfelelő. De a vegaföl és a sajtok…. Kókuszzsír meg 25 adalékanyag. Makróban meg full zsír, semmi fehérje.
Én korábban imádtam a sajtokat meg a túrót, de teljesen elhagytam őket. Szokott lenni a hűtőben kis zacskós reszelt vegán sajt, egy-két kajára rakok egy keveset (pl néha a csicseri omlettemre, töltött zöldségekre…). A vegaföld is szoktam néha használni pici mennyiségben, pl székelykáposzta, de ezek nagyon nincsenek benne a mindennapi táplálkozásomban.
Azt mondom, hogy ha valaki annyira sóvárog ezekért, hogy nem tudja őket elhagyni, az egyelőre ne legyen vegán, álljon meg a laktovegetáriánusnál. Vagy amúgy sajtot nem bonyi csinálni néha otthon, én már párszor készítettem, kesu és sörélesztőpehely alappal, sokkal több benne a tápnyag, mint a boltiban.
Ízre jó állagra oké, de annyira zsíros, hogy nem bírja a gyomrom😢
Pedig abba kéne hagynom a tejtermékek fogyasztását
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!