Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Aki már evett pl rákot,polipot...

Summer2 kérdése:

Aki már evett pl rákot,polipot, kagylót,annak mi a véleménye az ízéről? tapasztalatok? Hasonlít e valamilyen ételhez?

Figyelt kérdés
2020. jún. 1. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Ezek eléggé eltérö dolgok:

Nekem a rák leginkább a csirkemellre hasonlít, száraz és nincs alapíze.

A polipnak szintén nem érzek jellegzetes ízét, viszont elég rágós, gumis, leginkább még a pacalkhoz tudnám hasonlítani.

A kagyló tengeri halszerü ízü, az állaga meg a haltejre, vagy agyvelöre emlékeztet.

Nekem egyik sem igazán kedvencem, egy-kétszer megkóstoltam, aztán lemodntam ezekröl.

Lehet, hogy másnak más véleménye lesz, de a legmegbízhatóbb, ha te magad próbálod meg, hogy mennyire ízlik.

2020. jún. 1. 18:54
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Egyetértek az előttem szólóval.

Rák jellegtelen, polip mintha egy radírt rágcsálnál, de mellette még íze sincs, kagyló nekem hányingerkeltően undorító.

Franciaországban erőszakoskodtak velem, hogy kóstoljam meg, de nem ezt a nyersen kiszürcsölős fajtát, hanem olyan 2-3 cm-es kagylóhúsok voltak üvegben, valami löttyben.

Nagy keservesen, udvariasságból bevettem egyet, megfordult és jött kifelé. Undorító! Büdös, nyálkás, nekem olyan volt, mintha valaki egy hetes tamponját csócsálnám.

De mondjuk én a kaviárt is nagy ívben kerülöm, pedig azt egyesek két pofára eszik. Nekem az is büdös és undorítóan sós.

2020. jún. 1. 19:21
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Az ízük szerintem a hal ízére hasonlít leginkább, az állaguk más. Én mindegyiket szeretem, még a kaviárt is :)
2020. jún. 1. 23:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Rákot meg polipot ettem.

A rák finom volt, de polip annyira nem ízlett. Az íze a halhoz hasonlít, de rágós.

2020. jún. 1. 23:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A rák nagyon finom (számomra) ,édeskés és ízletes . A polip az elég rágós,annyira nem jön be,de nem is borzasztó,a tintahalat viszont imádom .

A kagylóknál az a helyzet,hogy nagyon számít,hogy van elkészítve : ettem már undorító ízű/állagút is,meg isteni finomat ,és ugyanaz a fajta kagyló volt .

2020. jún. 2. 17:53
 6/10 A kérdező kommentje:
A tintahal milyen ízű?mint a rendes hal?
2020. jún. 2. 17:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit az is édeskés ,és nagyon enyhén hal ízű ,ne úgy képzeld el mint pl egy pontyot .
2020. jún. 2. 17:58
 8/10 A kérdező kommentje:
A halat szeretem rántva
2020. jún. 2. 18:00
 9/10 anonim válasza:
100%

Mindet imadom, leirni viszont eleg nehez. Altalaban veve eleg gyenge izuk van onmagaban, ugyhogy sok mulik a fuszerezesen. Barmit olvasol rola, aki maskepp/mas fuszerekkel evett ilyet, az teljesen mast fog rola irni. Mint ha megkerdeznel valakit, hogy milyen ize van a tojasnak, es nagyon mas valaszt kapsz, ha o egy sozott, fott tojasra gondol, vagy ha valami cukros tojashabra (pl. madertejben ami van).

A rakbol a garnela kicsit talan tenyleg a csirkere emlekeztet, de allagra nem az a szaraz csirkemelles erzes. A nagyobb rakok olloja meg kicsit a halhoz van kozelebb (surimivel ne teveszd ossze, ami rak alakra preselt hal).

Polip valoban ragosabb, de nem durvan. Tintahal kicsit hasonlo.

A kagylonak van onmagaban a legkevesebb ize (es igy a legtobbet szamit az elkeszites modja), de sok mulik azon is, hogy milyen kagylo.

2020. jún. 2. 18:55
 10/10 kémény100 ***** válasza:
59%
A polip nagyon rágós, a kagyló vaslapon megsütve finom volt, íze a kukoricára hasonlított. A kaviár nagyon erősen halízű.
2020. jún. 3. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!