Aki már evett pl rákot,polipot, kagylót,annak mi a véleménye az ízéről? tapasztalatok? Hasonlít e valamilyen ételhez?
Ezek eléggé eltérö dolgok:
Nekem a rák leginkább a csirkemellre hasonlít, száraz és nincs alapíze.
A polipnak szintén nem érzek jellegzetes ízét, viszont elég rágós, gumis, leginkább még a pacalkhoz tudnám hasonlítani.
A kagyló tengeri halszerü ízü, az állaga meg a haltejre, vagy agyvelöre emlékeztet.
Nekem egyik sem igazán kedvencem, egy-kétszer megkóstoltam, aztán lemodntam ezekröl.
Lehet, hogy másnak más véleménye lesz, de a legmegbízhatóbb, ha te magad próbálod meg, hogy mennyire ízlik.
Egyetértek az előttem szólóval.
Rák jellegtelen, polip mintha egy radírt rágcsálnál, de mellette még íze sincs, kagyló nekem hányingerkeltően undorító.
Franciaországban erőszakoskodtak velem, hogy kóstoljam meg, de nem ezt a nyersen kiszürcsölős fajtát, hanem olyan 2-3 cm-es kagylóhúsok voltak üvegben, valami löttyben.
Nagy keservesen, udvariasságból bevettem egyet, megfordult és jött kifelé. Undorító! Büdös, nyálkás, nekem olyan volt, mintha valaki egy hetes tamponját csócsálnám.
De mondjuk én a kaviárt is nagy ívben kerülöm, pedig azt egyesek két pofára eszik. Nekem az is büdös és undorítóan sós.
Rákot meg polipot ettem.
A rák finom volt, de polip annyira nem ízlett. Az íze a halhoz hasonlít, de rágós.
A rák nagyon finom (számomra) ,édeskés és ízletes . A polip az elég rágós,annyira nem jön be,de nem is borzasztó,a tintahalat viszont imádom .
A kagylóknál az a helyzet,hogy nagyon számít,hogy van elkészítve : ettem már undorító ízű/állagút is,meg isteni finomat ,és ugyanaz a fajta kagyló volt .
Mindet imadom, leirni viszont eleg nehez. Altalaban veve eleg gyenge izuk van onmagaban, ugyhogy sok mulik a fuszerezesen. Barmit olvasol rola, aki maskepp/mas fuszerekkel evett ilyet, az teljesen mast fog rola irni. Mint ha megkerdeznel valakit, hogy milyen ize van a tojasnak, es nagyon mas valaszt kapsz, ha o egy sozott, fott tojasra gondol, vagy ha valami cukros tojashabra (pl. madertejben ami van).
A rakbol a garnela kicsit talan tenyleg a csirkere emlekeztet, de allagra nem az a szaraz csirkemelles erzes. A nagyobb rakok olloja meg kicsit a halhoz van kozelebb (surimivel ne teveszd ossze, ami rak alakra preselt hal).
Polip valoban ragosabb, de nem durvan. Tintahal kicsit hasonlo.
A kagylonak van onmagaban a legkevesebb ize (es igy a legtobbet szamit az elkeszites modja), de sok mulik azon is, hogy milyen kagylo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!