Mit gondoltok a vegán tejtermékekről? Eddig még nem mertem kipróbálni a vegán sajtokat és vegán mascarponét, szeretnék véleményeket gyűjteni ezügyben. Van kedvenc márkátok vagy olyan vegán termékek, amiket nagyon szerettek?
Állati zsíradék helyett növényit használnak bennük. Ez a lényege.
Több esetben olcsóbbak is, mint az igaziak (pl tejföl utánzatok: frissföl, farmföl, stb)
Kb ennyi. Ízvilágában semmi köze nincsen, illetve én teljesen elkülönítetten árulnám ezeket, mindenféle megkülönböztető jelzéssel. A jelenlegi annak se jó, aki tejterméket akar, de véletlenül ilyet vesz, és annak se jó, aki vegán cuccot akar, de a tejtermékek között találja ezeket...
Hogy azok nem tejtermékek. Értsd, ég és föld a különbség köztük és a helyettesíteni kívánt termékek íze között, többnyire csak ránézésre hasonlítanak.
Persze lehetnek ezek is finomak, csak tudd, hogy ha a nem vegán opciót szeretnéd helyettesíteni, akkor ne hasonló ízekre számíts!
A frissföl, napföl és társai nem vegánok!
Őszintén megmondom, lehet érezni a különbséget. A Dr. Oetker tejföl elég jó, ha ételbe rakod, esetleg valami tetejére, de magában (én szerettem, amíg ettem állati eredetű élelmiszereket) annyira nem jött be. Tervben van a LIDL-ös kipróbálása is, de még nem jutottam el odáig. Az ALL-IN viszont értelmezhetetlen volt számomra, mind ízben, mind állagban.
A mascarpone... Én a Tesco-ban vettem egyszer, nem volt annyira rossz, de sokkal töményebb (?) a simánál, na meg az íze sem hasonlít.
Tej... Hát, én nem vagyok nagy rajongója egyiknek sem, kávéban kifejezetten elkeserítő volt mind, amit eddig próbáltam :D.
Sajtból a Violife-ot szoktam enni. Nem rossz, de elég rég ettem már simát, hogy meg tudjam mondani, mennyire tér el a kettő. A feta kifejezetten finom, az olvadós olvad. A Lidl sajtja is olvad, de nekem kicsit fura volt az állaga és az íze.
Összességében annyira nem pozitívak a véleményeim, de én nagyon válogatós vagyok, szóval ez ne vegye el a kedved. Ennek ellenére örülök, hogy egyre elterjedtebbek az alternatívák, a Spar-ban kapható túró rudival kapcsolatban például jó dolgokat hallottam, úgyhogy kíváncsi leszek rá...
"Ízvilágában semmi köze nincsen, illetve én teljesen elkülönítetten árulnám ezeket, mindenféle megkülönböztető jelzéssel."
Az EU végre előírta, hogy ezeket a növényi cuccokat elkülönítve, és semminemű tejre utaló megnevezés nélkül lehet csak árulni /talán júliustól, ha jól emlékszem/.
"Az 1es kapitalis baromsagokat ir...urameg "
Miért is?
Tökéletesen leírta, hogy mennyire mű cuccok.
8-as:
Ezek nem mű cuccok. Nagyon egyszerű házilag készíteni. Kis vízzel összeturmixolod a diófélét/gabonafélét és egy speciális szűrővel leszűröd. Ennyi. Nyilván a boltiban van tartósítószer is, de az a tehéntejben is van. Semmi mű nincs benne. Ezután pontosan ugyanúgy készíthető belőlük bármilyen tejtermék.
"Ezután pontosan ugyanúgy készíthető belőlük bármilyen tejtermék"
Tejtermék pont nem, annak csak valami nagyon más utánzata, pont ezen volt a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!