Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit gondoltok a vegán tejtermé...

Mit gondoltok a vegán tejtermékekről? Eddig még nem mertem kipróbálni a vegán sajtokat és vegán mascarponét, szeretnék véleményeket gyűjteni ezügyben. Van kedvenc márkátok vagy olyan vegán termékek, amiket nagyon szerettek?

Figyelt kérdés

2021. jún. 6. 08:48
1 2 3 4
 31/36 Sunshinedoll ***** válasza:
40%
#1 Életemben nem hallottam még embertől, aki elment egy 200 Ftos tejért és hazament egy 800 Ftos mandulatejjel, de ok :DDDD
2021. jún. 7. 20:18
 32/36 Sunshinedoll ***** válasza:
63%

Amúgy nem rosszak, kicsit kísérletezni kell némelyikkel, hogy állagra milyenek, de amúgy nem vészes. Én annyira nem használom ezeket, mert a legtöbb pl. szójából van (tejföl pl) én azt nem ehetek, illetve a VioLife-os sajtok nem rosszak.

A növényi tejekből én a zabtejet vagy kókusztejet szeretem leginkább, meg a kesudiótejet/krémet, ezeket leginkább magamnak csinálom itthon, mert abban nincs semmi adalékanyag tutira.

Sőt én kesúból szoktam krémsajtokat is csinálni, kész termékeket inkább ritkán veszek, mert igyekszem kerülni a feldlgozott dolgokat..

2021. jún. 7. 20:21
 33/36 anonim ***** válasza:
63%
21-es vagyok. Nem tudom mi célból akarsz a vegán tejtermékek mellett dönteni, de még annyit tennék hozzá, hogy bár említettem a dr Oetker creme vegát, mint tejföl helyettesítőt, a kedvenc növényi tejfölöm mégis a napraforgómag tejföl. Kezdő vegánként nem tudtam értékelni, mert semmi köze a tejfölhöz, mégis annyi helyen olvastam hogy ennek ellenére mennyien szeretik, és milyen finom, hogy évek múltán újra elkészítettem, és meg kell hogy mondjam, azóta úgy gondolom lepipálja a tejfölt ízben. De ahogy én készítem, kalóriában is negyed annyi, mint ugyanennyi gramm dr. Oetker creme vega. Arról nem beszélve hogy mennyivel olcsóbb, és mennyivel több vitamin van benne. Szóval ha még csak most készülsz elhagyni a tejtermékeket, nem biztos hogy jó választás, de később mindenképpen kísérletezz ezekkel az otthon elkészíthető helyettesítő receptekkel. Pikk pakk el lehet készíteni, ha kell a receptem, írjatok.
2021. jún. 7. 22:24
 34/36 anonim ***** válasza:
50%

#25, a köznyevben a gyártók elnevezései honosodtak meg

#26 itt olyan szinten elfogultan megy a pintozás, hogy a tárgyi tévedésed ellenére simán felpontoznak a Gyk haverok. Pont ezért mondják sokan vallásnak a vegánságot, mert a tények nem zavarhák őket.

2021. jún. 7. 22:35
 35/36 anonim ***** válasza:
41%
Nos, én ma jártam a Sparban. És a növényi "tejekre" már nem írják rá, hogy tej. Van kókuszital, mandulaital, rizsital, külön elválasztva a tejektől (nem sunyi módon betéve közéjük) és ellátva külön cimkével. Ezt ma a két szememmel láttam a hűtőpultban. Mivel egyik sem tej. A tej az, ami állatból származik, tehát tehénből, kecskéből, juhból, stb. Ennyit a vegánkák eddigi kis erőlködéséről.
2021. jún. 8. 16:54
 36/36 anonim ***** válasza:
65%

" Ennyit a vegánkák eddigi kis erőlködéséről."

Wikipédia: "A növényi tej (ital) a tejhez hasonló állagú és felhasználású, növényi alapanyagból készült, különféle italok összefoglaló elnevezése. Évszázadok óta rendszeresen fogyasztják különböző kultúrákban sokszor a hagyományos tej helyettesítőjeként."

Nem a vegánok erőltetése és találmánya. Az első szójatejet 1365-ben készítették el Kínában, majd a Qing dinasztia idején kezdték el fogyasztani azok az emberek, akik érzékenyek voltak a laktózra, idővel annyira népszerű lett, hogy utcai árusok kezdték árulni, a 17. században pedig már angliában is itták, ekkor még sehol nem voltak a vegánok, ezután az 1900-as években pedig elkezdett terjedni Európa felé is. Ennél kicsit korábban elkezdtek más növényekből is tejet csinálni. Érdekes hogy a tehéntej fogyasztás folyamatos tendenciában évről évre csökken. Egyre több ember érzékeny a tuti kis tehén anyatejre, ha annyira természetes dolog lenne más állat tejét szopni, nem innanak az emberek szójatejet.

2021. jún. 8. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!