Ha leturmixolom az ételt és úgy iszom meg, akkor kevesebb tápanyag szívódik fel belőle a szervezetemben?
Ha pl egy csirkemellet összeturmixolok, akkor kevesebb tápanyag szívódik fel, mintha megenném?
Természetesen nem akarok csirkemellet turmixolni, csak a példa kedvéért írtam.
Mi lenne emögött a logika?
Baromság, ugyanúgy felszívódik, amit megeszel.
Nem kevesebb tápanyag szívódik fel, ugyanannyi csak sokkal gyorsabban. Ami pont rosszat tesz - beversz egy "csirkemell-rizs turmixot" és két óra múlva éhes leszel. Eszel valamit, a hasnyálmirigyed inzulint termel, de előbb felszívódik a kaja, amire már nem töltesz rá, ezért lebomlik az inzulin, ilyenkor jön a "farkaséhes vagyok" érzés.
Sokkal jobban jársz, ha megsütöd a csirkemellet, mellé teszel 8-10 dkg rizst/bulgurt amit akarsz, lehet turbózni friss petrezselyemmel, limelével, vagy rizi bizinek megcsinálni, vagy curryvel fűszerezni, 1000 lehetőség, mellé pedig egy uborkasaláta, zöldsaláta, paradicsomsaláta, és akkor az egy garantáltan kiegyensúlyozott fehérjében, rostokban és szénhidrátokban megfelelő ebéd.
Koplalni meg éhezni nincs értelme, ilyenkor amint újra eszel a szervezeted elkezd raktározni, pont az ellenkező hatást éred el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!