A puffasztott köles, puffasztott búza, puffasztott rozs, puffasztott rizs luxuskalóriának számít vagy profitálhat belőle a szervezetem?
Árulnak a boltokban olyan puffasztott búzaszeletet is, amin csoki van, vagy nem szeletekben hanem csipsz formájában árulnak puffasztott rozst/búzát/kölest (a kölesből van natúr is meg olyan, ami csokival van bevonva). Ezek például egy natúr 3,0 %-os joghurttal vagy 3,2 %-os kefírrel és zöldséggel egy délutáni snacknek elmennek ebéd és vacsi között vagy igazából semmi értékes tápanyag nincs bennük?
Nem szeretnék fogyózni, úgyhogy ez nem szempont. :)
Nem vagyok szakértője az ételeknek és lehet, hogy a tudatlkanságomat fájdalmas olvasni, de kérlek Titeket, ne indulatosan válaszoljatok!
Előre is köszönöm a segítséget!
A rizs az akkor is rizs, ha felpuffasztják, ekvivalens vele, amennyire tudom. A puffasztástól nem tűnnek el a tápanyagok... Ugyanez a többi gabonára.
Láttam már testépítőt, aki valamiért nem tudott sok főtt rizst enni, de puffasztottból rengeteg bement, egyszerűen az volt neki a rizs. Hisz az.
Nettó szénhidrát, plusz esetleg némi rost. Sok haszna nincs, max. az, hogy kenyér helyett van miből szendvicset készíteni.
A csokival bevont az meg egészséges ételnek álcázott cukros nasi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!