A hajdina vagy a köles jobb ízű?
Ízlés kérdése, én a hajdinát sokkal jobban szeretem. Kölest fokhagymával, tejföllel, mustárral szoktam, hajdinából a pirítottat eszem fokhagymával, onnantól bármilyen íz mehet hozzá. Nagyszerű köret pl. lecsóhoz.
Vigyázat: a hajdina fűt. Téli zord hidegekben érdemes leginkább enni. Kánikula esetén nem javasolt, ellentétben a kölessel, ami viszont hűt. (Az árpa szintén fűt! A sok birka meg issza a 40 fokban a hideg sört, és csodálkozik, hogy szakad róla a víz, és "kibírhatatlan meleg van".)
#2: Kánikulában pompásan esik a hideg sör, télen eszembe se jut inni. Nekem jó s tuti nem vagyok vele egyedül.
Ez a hűt-fűt érdekes, én még sosem vettem észre ilyesmit, sőt, pontosan ugyanolyan ételekre vágyom télen, mint nyáron (míg mások állítólag télen zsírosabbakra meg ilyesmi), a sört kivéve, de az nem étel. Lehet, hogy van benne valami, nem tudom, de nem mindenki érzékeny az ilyesmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!