Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A kelbimbó az tényleg "fingat"?

A kelbimbó az tényleg "fingat"?

Figyelt kérdés

Itt tanakodunk egyik barátnőmmel, most ettünk először kelbimbót, de csavarja mindkettőnk hasát. 😒 Azért furi, mert amúgy én mindent bírok. És azt hittem csak a káposzta, brokkoli ami olyan hogy puffaszt.

Szóval? :))

2022. júl. 28. 21:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%
Igen. Én jókat fingok tőle, de emiatt semmiért le nem mondanék róla. Egyszerűen imádom zöldség.
2022. júl. 30. 16:09
 22/24 anonim ***** válasza:
59%
Ne emeld már ki ezt a kreténséget.
2022. júl. 31. 15:12
 23/24 anonim ***** válasza:
24%
22:)))
2022. júl. 31. 19:53
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Idézem: "A kelbimbó, a brokkoli vagy a karfiol egyaránt tartalmazza a raffinóz nevű szénhidrátot. Mivel az emberi szervezetben nincsen olyan enzim, ami megfelelően le tudná bontani a raffinózt, ezért az gyakorlatilag emésztetlenül halad végig a vékonybélen. Amikor pedig az étel a vastagbélbe kerül anélkül, hogy alkotóelemeire bomlott volna, az ott lévő baktériumok elkezdik erjeszteni. Ennek hatására gázok képződnek a vastagbélben. Erre szerencsére van megoldás: csak meg kell sütnünk ezen zöldségeket. Ez sem fogja ugyan lebontani a raffinózt, de sokkal könnyebben tudjuk majd megrágni az ételt, ami miatt megnő a lenyelt étel emésztési felülete."

Forrás: [link]

2022. aug. 23. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!