A gyerekek miért a csokit szeretik, és miért nem mondjuk a kelbimbót?
Jobban belegondolva nem értem, miért van, hogy a csokit a kisgyerekek gyakorlatilag 100 százaléka szereti, míg egy brokkoli/kelbimbó/spenót esetében azért nem ilyen kedvező az arány. Miért népszerűbbek a gyerekeknél az édes ízek? De pl. a répa is édes, mégis a csokit akarják.
Plusz vannak olyan ételek, amiket tipikusan felnőttként szeret meg az ember, pl. olajbogyó.
Akkor én érdekes gyerek voltam. Nem szerettem az édességeket, de imádtam a gombát, az olivabogyót és a paradicsomlét is.
De kivétel erősíti a szabályt :D
A csokit kora gyerekkoratol mintegy jutalomkent kapta a gyerek. "ebed utan ehetsz" "szuletesnapodra" stb.
A zoldsegek meg csak ugy vannak, nem kotodik hozza semmi.
En ismerek egy 12 eves fiut, o az avokadot imadja, szuletesnapjara inkabb ker harom avokadot, mint barmilyen edesseget. A karacsonyi szaloncukor-mikulas halmok nem erdeklik, ha kap valakitol ajandekba, akkor kesobb beviszi az osztalytarsainak vagy a szomszedsagban a gyerekeknek adja.
A csalad vegetarianus, tojast esznek, de tejtermeket nem. A gyerek sosem talalkozott hozzaadott cukor tartalmu etelekkel, amig be nem kerult a kozossegekbe (ovi 5 evesen). Es utalta oket. A husokat neha megette, de nem mindig, es nem is szerette a husos eteleket. Most, 12 evesen is utalja a husokat, es az avokado a "csoki" nala.
Szoval az egesz szoktatas kerdese. Ha a gyerekek a sargarepat kapnanak jutalmul mert megettek az ebedet, es husvetra es mikulasra a csokihegyek helyett, es mert szuletesnapjuk van, akkor a sargarepa lenne a favorit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!