Milyen ételeket kedveltél meg a nagyszülői házban, amiket ma is szívesen elfogyasztanál?
Figyelt kérdés
A csirkék levágása során keletkező alvadt vért és a vele együtt sok hagymában, fokhagymában megsütött májat tudnám említeni. Ez egyfajta ragu, vagy a pontos nevét nem tudom. Még a szív is belekerült, és disznó vagy kacsazsírban volt elkészítve, kevés vízzel, viszont pirospaprika nem volt benne. Elsősorban pirítóssal fogyasztottuk. A másik pedig a tejfölben sült tükörtojás. Ez is érdekes recept, legtöbbször tejföl nélkül készítik ezt el.2022. júl. 11. 00:17
11/21 anonim válasza:
Hagymás sült vér, hájas kráfli, de ezer ilyet tudnék mondani...
12/21 anonim válasza:
Nagyim húslevese. Krumplis pogácsája.
Borzasztóan hiányzik. :(
13/21 anonim válasza:
Töltött karalábé, vadas. Anyáét semmi pénzért nem ettem volna meg, de ezeket nagyikám istenien csinálja (Hálát adok az égnek, még él és virul). Meg a tepertős pogácsája is verhetetlen.
14/21 Metionin válasza:
Nem igazán szerettem mamánál enni, mert mindig kosz volt nála, nagyobb koromban már elmostam inkább a tányért meg az evőeszközt evés előtt de maga az edény is sokszor retkes volt, amiben főzött, szóval nem igazán ettem ott, inkább vittem magamnak egy szendvicset. Viszont pici koromban palacsintát csak ott ettem, anyám sosem csinált.
15/21 anonim válasza:
Szilvás hájas
Vargabéles
Dióhabcsók
Gyümölcsleves
16/21 anonim válasza:
Azért szánalmas, hogy itt is képesek lepontozni válaszokat, pedig nem olyan jellegű téma.
17/21 anonim válasza:
Tiramisu.Régen a mamám nagyon finom tiramisut készített.
18/21 anonim válasza:
Semmilyet. Az egyik nagyanyám menzás színvonalon főzött, a másik főztjét valószínűleg már a spanyol inkvizíció is használta vallatáshoz és kínzáshoz.
19/21 anonim válasza:
Töltött káposzta, rétes, hájas tészta, eperleveles leves, sonkás tészta
20/21 anonim válasza:
Az általad említett étel nálunk is sokszor az asztalon volt, egy kis gombával megspékelve, sok borssal. Csodálatos, nagyon hiányzik. Ahogy a mama összes étele. Levesek, főzelékek, (amiket otthonról hozott) varenyiki, töltött krumpli, grecska (főtt hajdina) - főként olyan fogások, amik manapság nem számítanak túl "fancynek".
Gyönyörű gyerekkorom volt, részben ezek miatt. Nagyon jó kérdés - köszönöm, hogy eszembe juttattad ezeket ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!