Milyen ételeket kedveltél meg a nagyszülői házban, amiket ma is szívesen elfogyasztanál?
Figyelt kérdés
A csirkék levágása során keletkező alvadt vért és a vele együtt sok hagymában, fokhagymában megsütött májat tudnám említeni. Ez egyfajta ragu, vagy a pontos nevét nem tudom. Még a szív is belekerült, és disznó vagy kacsazsírban volt elkészítve, kevés vízzel, viszont pirospaprika nem volt benne. Elsősorban pirítóssal fogyasztottuk. A másik pedig a tejfölben sült tükörtojás. Ez is érdekes recept, legtöbbször tejföl nélkül készítik ezt el.2022. júl. 11. 00:17
1/21 anonim válasza:
Mi nem vagyunk falusi emberek.
Mama borsó levese és krumplifőzeléke nekem a mennyország. De a rozseshúst ugyanolyanra főzöm mint ő.
Anyu a krumplifőzeléket, bátyám a borsólevest főzi úgy mint a mama.
Még él a mama hál' istennek :)))
4/21 anonim válasza:
Töltött káposzta, zserbó. 10 éve nem ettem egyiket sem.... Tudok főzni és sütni is, de ezt q kettőt sosem készítettem és soha nem is fogom. Esélytelen, hogy olyan legyen, amit a mama készített, így bele se kezdek.
5/21 anonim válasza:
Tojásleves, csak nála ettem meg.
6/21 anonim válasza:
"Nagymamám" Rétese, fánkja, Mákos/dióskalácsa.
7/21 anonim válasza:
Ja, meg van egy un. hájas sütemény, amihez disznóháj kell.
8/21 anonim válasza:
Huh, semmit. A mi családunk nem főzött túl jól, nincsenek jó emlékeim, gyerekként nagyon válogatós is voltam emiatt.
Én nagyon másképp főzök ma, remélem, az én gyerekeim/unokáim szeretni fogják a kajáimat 😃
9/21 anonim válasza:
Rétes, epertorta. De bármi más is, amit nagymamám főzött, csodálatos szakács volt.
10/21 anonim válasza:
Egyszer ettem mamáméknál hagymás vért, máig emlékeimben őrzöm, hogy milyen finom is volt. Mama féle töltött képoszta, másik mamámnál pedig az a fajta vasárnapi húsleves, amiben volt tojás és máj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!