Miért baj az egyeseknek, ha valaki egyszerre nagyobb adag élelmiszert vagy háztartási kiegészítőt felvásárol?
Itt olvastam mostanában több kérdésben, és nem értem, ez miért probléma sokaknak.
Mi a nagybevásárlások hívei vagyunk, 2-3 havonta megyünk el hipermarketbe, és akkor igen, két kocsival indulunk neki és sok tartós dolgot veszünk egyszerre, több liter olajat, több kiló lisztet, több csomag wc-papírt, stb. A húst hentesnél vesszük frissen, de ha nem ott vennénk, akkor abból is a boltban vásárolnánk be amúgy több kilót (piacon is hónapra veszünk húst).
Én azt nem tudom megérteni, amikor valaki állandóan boltba jár, naponta-kétnaponta, pláne ilyen benzinárak mellett. Meg annyi időt elcseszni be vásárlásra.. az a különbség, hogy bár nem értem meg, nem is idegesítem magam rajta.
Akkor mást miért zavar, ha azt látható, hogy valaki sokat vesz valamiből? Majd utána 2 hónapig meg nem megy oda.
Rendben. Szerintem az a kicsi különbség akkor se éri meg a pazarlást amivel jár, ennyi.
És mi lenne, ha nem ugatnál bele mások szokásaiba, hogy miért szeretik máshogy, mint TE meg ítélkeznél a kemény kétfős háztartásoddal?
Másoknak vannak gyerekeik is. Vagy a nagyszülőkre is főznek. És még ezen felül fogadnak vendégeket. Szóval nem, az átlag háztartás marhára nem két emberből áll.
A sütőben sült krumpli meg szerintem is szimplán szar, NEM kicsi a különbség, hanem óriási ízben. Szóval ha belegebedsz is, én olajban fogom sütni meg a többi ilyen jellegű klasszikus ételt is. És amint látod, nem csak én.
Egyébként ha már pazarlás miatt pattogsz, te ugye baromi környezettudatos vagy minden más téren is? Nem jársz sehova autóval, tökéletes szelektív hulladékgyűjtés, használt ruhák (a fast fashion környezeti hatásait nem kell bemutatni, gondolom), csak bio élelmiszerek, nyaralni pláne nem mész repülővel, hajóval, a gyereknek csakis a legolcsóbb füzeteket fogod venni, soha egyetlen egyszer nem kaphat egy disney-set, elvégre a simára ugyanúgy lehet írni stb stb. Nem mellesleg azt ugye meg sem kell említenem, hogy ha kétnaponta jársz boltba kocsival, az mennyire káros?
Persze itt a gyíkon mindenki is hibátlan, gondolom, te is le fogod írni, hogy nálad ezek alap dolgok.
Hol "ugattam bele" bármibe is? Egy kérdésre válaszoltam, leírtam hogy SZERINTEM miért furcsa.
Abban sütsz amiben akarsz. :D
Nem értem mire fel ez a dühedelem...
Egyébként a kötekedésre: nincs autóm, a szelektív gyűjtés ALAP, ezen túl is igyekszünk "low waste" háztartást vezetni, fast fashiont nem veszek sok éve, amiből lehet biot veszünk, repülővel utoljára sok-sok éve voltam nyaralni a szüleimmel, gyerek nincs, boltba naponta-kétnaponta járok, munka után ugrok be, majd megyek haza vonattal. Bár nem értem ezek hogy jönnek a témához, amikor a kérdés az hogy miért baj/furcsa a felhalmozós nagybevásárlás.
Én feltételeztem hogy a kérdező azért írja ki a kérdést, mert kíváncsi a válaszra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!