Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért baj az egyeseknek, ha...

Miért baj az egyeseknek, ha valaki egyszerre nagyobb adag élelmiszert vagy háztartási kiegészítőt felvásárol?

Figyelt kérdés

Itt olvastam mostanában több kérdésben, és nem értem, ez miért probléma sokaknak.

Mi a nagybevásárlások hívei vagyunk, 2-3 havonta megyünk el hipermarketbe, és akkor igen, két kocsival indulunk neki és sok tartós dolgot veszünk egyszerre, több liter olajat, több kiló lisztet, több csomag wc-papírt, stb. A húst hentesnél vesszük frissen, de ha nem ott vennénk, akkor abból is a boltban vásárolnánk be amúgy több kilót (piacon is hónapra veszünk húst).

Én azt nem tudom megérteni, amikor valaki állandóan boltba jár, naponta-kétnaponta, pláne ilyen benzinárak mellett. Meg annyi időt elcseszni be vásárlásra.. az a különbség, hogy bár nem értem meg, nem is idegesítem magam rajta.

Akkor mást miért zavar, ha azt látható, hogy valaki sokat vesz valamiből? Majd utána 2 hónapig meg nem megy oda.

2022. júl. 4. 21:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Elmesélek egy történetet. Régen árufeltöltő voltam, és volt olyan, mikor a húspultosoknak segítettem azzal, hogy szedtem le a lejárós cuccot, majd akcióztam. Odajöttek a cigányok, és válogatás nélkül rámoltak be mindent, mintha holnap dobnák az atomot. Jött egy hölgy is, ő is szeretett volna venni egy kicsit, de a cigányok nem hagyták. Mikor az utolsó tálcát áraztam, azt a hölgynek nyújtottam, mire a cigány azt is kitépte a kezemből.

De van egy másik történetem is. Épp akciós volt egy népszerű kávékapszula. Reggel már jött érte a kínai, és vitte raklapostul. Az, hogy esetleg másnak jusson? Ugyan már...

Zárásképp pedig: Néha hazafelé szoktam figyelni a kihelyezett kukákat. Nem nyitom fel, nem túrok bele, de még így is látom, hogy rengetegen vannak azok, akik akár a bontatlan termékeket is kidobják, mert mondjuk lejárt a szavatosság. Oké, az ő pénze, csak azt a terméket megvehette volna egy olyan is, aki el is fogyasztja.

Az ilyenek miatt vannak megvetve azok, akik nagy tételben vásárolnak. Nyilván nem mindenki ilyen, de az ember sem hibátlan, hajlamos összemosni a dolgokat.

2022. júl. 4. 23:32
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez mostanában amúgy azért lehet macerás, mert sok helyen eleve mennyiségi korlátot vezettek be, ergo ha akarsz sem tudsz 10 liter olajat hazavinni a legtöbb hiperből például, ahogy a liszt, wc papír és ilyenek is korlátozva vannak már a legtöbbjüknél.

Ezen kívül más problémád ebből nem lesz, más véleményével meg nem kell foglalkozni.

Alapon az ellátási zavarokat elkerülendő vezették ezt be, mert néhol úgy vannak vele, hogy attól, mert te 3 havonta vásárolsz csak, még nem viheted haza a fél boltot, hogy aztán másnak, akinek ezt vagy ideje, kedve, pláne lehetősége nincs megtenni, nézegesse a sok felvásárló miatt az üres polcokat.

No meg a halmozás ugye, nem csak azok tankolnak, akik ritkán mennek, hanem azok is, akik medve módra, mintegy téli álomra (aka drágulás) készülve, felvásárolják egy kisebb zsákfalu éves fogyasztását.

2022. júl. 5. 10:13
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
8. Már jóval covid elött is volt gyűlölködés, ez nálunk egy alapállapot, a Fidesz kormányra kerülése óta meg különösen
2022. júl. 5. 11:27
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

Nyilván azért, mert másnak már nem jut az adott termékből. Ezt komolyan kérdezni kell? :D

Amúgy meg marha sokáig kell várakozni a kasszánál is az ilyen kétkocsis raktározókra.

(Plusz nekem eleve fura az ilyesmi, hogy hogy lehet ennyit megenni egyféle hozzávalóból, pl a "több liter olaj" nekem több évre lenne elég, pedig napi szinten sütök-főzök, ezért bizarr.)

2022. júl. 6. 10:57
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Plusz nekem eleve fura az ilyesmi, hogy hogy lehet ennyit megenni egyféle hozzávalóból, pl a "több liter olaj" nekem több évre lenne elég, pedig napi szinten sütök-főzök, ezért bizarr."

Jó, de hány főre főzöl-sütsz?

Vannak háztartások, ahol több generáció él együtt, 8-10 főre vásárolnak.

És akkor a vendéglátásról, ipari konyhákról ne is beszéljünk.

Pl egy munkahelyi, iskolai büfé ellátásához kell 15-20 ránott húsos szendvics, rántott csirke, rántott sajt, rántott gomba, ez az amaz. Alsó hangon napi 5 liter olaj simán belemegy a frittőzbe.

Salátákba fagyott zöldség, majonéz...

Ha ezt megnézed egy bevásárló kocsiban, kontextus nélkül elég brutálisnak hat, de ez még nem az a mennyiség, hogy egy éttermi beszállítót kelljen bevonni. Ezek kis bizniszek, általában kisgyerekes anyukák, nagymamák csinálják mint otthonról végezhető munka.

2022. júl. 7. 00:27
 16/23 anonim ***** válasza:
62%

A 14-es biztos milliószor használja ugyanazt az olajat... Aki nem ilyen módon süt-főz, hanem normálisan, az nem az agyonhasznált olajban készíti a kaját.

Ha az ember kisüt egy kiló krumplit, már elment egy fél üveg étolaj, erről ennyit.

2022. júl. 7. 00:35
 17/23 anonim ***** válasza:
20%

Két fő (+ vendégek) de nem szeretek egy alkalomra főzni, mindenből 4-8 adagot készítek egyszerre.

Soha nem használom kétszer ugyanazt az olajat. Hogy őszinte legyek mindig is elég undorító szokásnak gondoltam.

Tapadásmentes serpenyőbe elég kb. egy mokkáskanálnyi olaj, illetve a tepsibe (sütőbe) is. Nem kellfél üveg. :)

2022. júl. 7. 07:38
 18/23 anonim ***** válasza:
84%

Tapadásmentes Tefalt használok, de a sült krumpli egyszerűen rossz olaj nélkül, azt bő olajban kell sütni. Vannak kaják amik pont attól jók, hogy hagyományosan vannak készítve.

Van olajmentes fritőzöm is, az is csak a polcon foglalja a helyet.

És tudod jól hogy a legtöbben úgy csinálják ezeket a dolgokat, ahogy kell (sültkrumpli, rántott dolgok, lángos, bundás kenyér, satöbbi) tehát nem értem, miért vagy meglepődve az átlag olajfelhasználáson. Normál körülmények között egy háztartásban rengeteg fogy, nem egy-két mokkáskanálnyi.

2022. júl. 7. 08:16
 19/23 anonim ***** válasza:
20%

Krumplit a sütőben szoktam sütni pici olajjal, teljesen jó lesz. Ezért sem értem, hogy miért normális literszám használni, ha fölösleges...

2022. júl. 7. 08:21
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más a krumpli ha máshogy készül. Ízben is, állagban is eltér. Sokan hagyományosan szeretik.
2022. júl. 7. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!