Amerikába mennyire népszerűek szerintetek magyar kaják?
A majonéz NEM szósz! Legfeljebb egy szósz egyik összetevöje.
Meg attól, hogy találsz EGY valamit, ami tele van zsíradékkal (és amit nem használnak Amerikában sem jobban, mint MO-on), a többire nem érvényes ugyanez.
Inkább keresd meg az eredeti amerikai recepteket - nem valami magyarított változatot -, akkor rájössz, mennyire nincs igazad!
Tessék, ha ennyire nem ismered a szósz szó jelentését!
Amerika rohadt nagy, és elég sokféle konyhájuk van, mert van náluk minden, a sivatagtól a tengerparton meg a nagyvároson át tundráig kb minden.
És akkor arról nem is beszéltünk, hogy hány etnicitás él ott együtt, a mexikóiaik, az őslakosok (ez sem homogén csoport), a soul food lenn délen, az olasz emigráció, a kínai emigráció.
A finnyásságról meg annyit, hogy ott is van az a réteg, aki szemrebbenés nélkül meglövi, szétkapja és begórja az őzikét a frigóba, és szép lassan meg is főzi/süti kb az összeset.
Nyilván egy nagyvárosban, az a burzsuj réteg aki az életben nem főzött semmit, az kevésbé nyitott a kísérletezésre.
Illetve Amerikában vannak ezek az étel sivatagnak nevezett részek, ahol akár órákat kell
vezetned mire egyetlen bolt szembejön.
Ha csak havi 1-2szer jársz vásárolni, akkor bizony nem sok friss étel lesz otthon, mert minden vagy fagyott, vagy konzerv, vagy instant, vagy rendelt kaja lesz.
Ha ehhez vagy szokva gemerációk óta, akkor bizony eléggé beszükül a láthatár.
De ja, Magyarország elég kicsit, Amerika több államába is simán 1-2szer beleférne az egész.
Kb annyira ismerik a magyar konyhát mint mi mondjuk az Azerbajdzsáni vagy a Zulu konyhaművészetet. Nagy körvonalakban esetleg, de így hirtelen szerintem az átlag nem tud felsorolni 4-5 jellegzetes ételt, vagy egyáltalán megmutatni a vak térképen hogy ezek a helyek hol vannak.
"Túl zsíros, túl nehéz nekik, emellett sok magyar alapanyag (pacal, csirkeaprólék, belsöségek) számukra undorítóak (kb, mint egy átlag magyarnak egy kígyó)"
Hát ezen jót nevettem.
Tessék itt vannak azok a nem gusztustalan, nem zsíros amerikai receptek.
Igazából a mi paraszti ételeinkhez mérve egy ilyen cast ironban főzős déli konyha hagyományos receptjei se különösen gusztábbak.
Gumbo
csak 50 percig keveri azt a másfél liter rántást, aztán még a gatyamadzagot is belefőzi, nézd milyen gusztusos cucc lesz belőle.
Grits
Vajban tocsogó vízbe gríz, ez se egy látványos kaja, és simán tesznek rá szalonnát is
Watergate "saláta"
Collard greens, ami van olyan guszta mint egy sóska főzelék.
A szegényebb néprétegek mindenhol esznek mindenféle nagyon egyszerű, tápláló ételt.
Nem ismerik a magyar kajakat es nem is lennenek nepszeruek mert en ugy vettem eszre hogy nem fogekonyak az uj dolgokra.
A mexikoi es a kinai kajakat is ugy keszitik el hogy az o szajizukhoz passzoljon.
Az hogy az amerikai kaja mennyire zsiros az attol fugg ki fozi. Vannak akik nem foglalkoznak ilyennel hogy mennyire egeszseges, es vannak akik foleg zoldsegeket esznek es figyelnek arra hogy ne olajban sult hust egyenek hanem inkabb grillezettet.
Ettermekben sokszor tocsog az olajbol de az ettermi kajat nem is lehet egy lapon emliteni a hazi keszitesuvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!