Amerikába mennyire népszerűek szerintetek magyar kaják?
Semennyire (kivéve a kivándotolt magyarok közt).
Túl zsíros, túl nehéz nekik, emellett sok magyar alapanyag (pacal, csirkeaprólék, belsöségek) számukra undorítóak (kb, mint egy átlag magyarnak egy kígyó).
van ami bejön nekik van ami nem. az én amerikai ismerőseim ezeket szeretik:
lángos, lecsó, halászlé
nem szeretik:pacal
viszont az tévhit hogy az amerikaiaknak túl zsírosak. Ettetek ti már autentikus amerikai ételeket? Ahhoz képest a magyar ételek diétásak:-D
De, túl zsírosnak tartják!
Az autentikus amerikai alatt meg feltehetöen a gyorséttermeket érted.
A normál házilag készített kaják nem zsírosak.
Olyannyira nem szeretik, hogy gyakorlatilag az összes magyar étterem tönkrement, vagy egybeolvadt egy másik étteremmel, és onnantól a "gulyás"levesben zellerszár hegyek vannak, a túrós csuszában meg nincs szalonnatöpörtyű, mert fúj. A dobostorta teteje nyúlik, mint a horrorfilmben a szörnyeteg nyála - soroljam? Plusz, az amcsik nem hajlandók annyit fizetni, amennyibe pl. egy igazi rétes előállítása kerül (mert ugye egy csomó idő, ha rendesen csinálod), mert a szerintük "hasonló" levelestészta negyedannyiból megcsinálható.
Vannak magukat "magyar" étteremnek nevezők, de gyakorlatilag amerikanizálódott "magyar" ételeket kénytelenek csinálni. A "Magyar Ház"-akban alapanyag híján szintén rossz az ünnepekkor felszolgált étel, pl. taco-marhából vagy taco-disznóból készül a töltött káposzta. Azt már meg sem említem, hogy a helyi "magyar" zenekar country-zene stílusban játszik magyar himnuszt (igen, gitárral és szintetizátorral, ne röhögj légyszives).
Ha azon töröd a fejed, hogy majd itt nyitsz egy magyar éttermet, és túléled az első öt évet a vállalkozásoddal, akkor felejtsd el.
#7
Te soha életedben nem ettél itt született amerikainál készült ételt, de még amerikai étteremben sem jártál soha, max a pesti, Nyugati Pu. Mekijében, akkor is csak azért, mert pisilned kellett és beszöktél a rötyibe.
Ha valami zsíros az az amerikai konyha, nem a magyar.
Akik még a csokit is kirántják meg a kukoricát vajjal kenegetik.
"A normál házilag készített kaják nem zsírosak."
Pedig pont nagyon gyakori náluk, hogy rengeteg zsiradékkal főznek, minden különféle szószoktól tocsog, bármit képesek kirántani, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!