Van olyan élelmiszer vagy élvezeti cikk amiről lemondasz a brutális áremelkedések miatt? Mi az?
Friss gyümölcs, zöldség egy részéről. Egyszerűen annyira drága némelyik, hogy nem megy. Több mirelit terméket vásárolok emiatt, de leginkább főzéshez használom őket.
Sonka/szalámi. Régebben vettem Saga sonkát vagy Pick szalámit, de mára már nem adok ki ennyit értük. S-budget sonkát veszek, vagy ha kicsit kirúgok a hámból, akkor spar sonkát.
Meki/ kaja rendelés. Havonta egyszer maximum kétszer rendeltem eddig is ételt, de most már csak valamilyen "ünnepi" alkalmakkor fogok rendelni. A hónapban rendeltünk 3 pizzát, majdnem 9 ezer forint volt szállítással, borravalóval együtt.
Mostanában úgy érzem, hogy a tejtermékeket fogyasztását is át kell gondolnom. Vajat használok sütéshez, így a sütikből is kevesebb készül már mostanában. Tejből sokat vásárolok, mindig az akciósat. A túró is túl drága mar úgy gondolom, szintén ünnepi lesz. A sajtokat már nem teszem szendvicsbe, maximum rakott ételekre, vagy ritkán melegszendvicshez használom. Tejföl nélkül nehezen tudom elképzelni magam, szóval akciókban próbálok betárazni belőle egy hónapra.
Ezekhez viszont hozzátartozik az is, hogy a bevételem megcsappant egy ideje.
Én lemondok a frissárukról a szárazak javára. Pl sonkás tk kebyér helyett zab a reggeli vagy csicseilepény. Elég nagy otthon a szárazáru készlet, azokat felélem és az alatt kipróbálok új recepteket.
Lemondtam a sovány sonkákról, amit reggelire szoktam.
Illetve csókkentettem a friss gyümólcs fogyasztásom, de lemondani nem fogok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!