Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van olyan élelmiszer vagy...

Van olyan élelmiszer vagy élvezeti cikk amiről lemondasz a brutális áremelkedések miatt? Mi az?

Figyelt kérdés
Én tervezem, hogy lemondok a kedvenc kapszulás kávémról és átállok hagyományosra. De az a gyanúm több minden még ezt követni fogja. Ki miről mond le könnyen? Vagy nehezen. :(
2022. jún. 4. 17:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Sajtok már csak ritkán vannak
2022. aug. 15. 03:44
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Friss gyümölcs, zöldség egy részéről. Egyszerűen annyira drága némelyik, hogy nem megy. Több mirelit terméket vásárolok emiatt, de leginkább főzéshez használom őket.

Sonka/szalámi. Régebben vettem Saga sonkát vagy Pick szalámit, de mára már nem adok ki ennyit értük. S-budget sonkát veszek, vagy ha kicsit kirúgok a hámból, akkor spar sonkát.

Meki/ kaja rendelés. Havonta egyszer maximum kétszer rendeltem eddig is ételt, de most már csak valamilyen "ünnepi" alkalmakkor fogok rendelni. A hónapban rendeltünk 3 pizzát, majdnem 9 ezer forint volt szállítással, borravalóval együtt.

Mostanában úgy érzem, hogy a tejtermékeket fogyasztását is át kell gondolnom. Vajat használok sütéshez, így a sütikből is kevesebb készül már mostanában. Tejből sokat vásárolok, mindig az akciósat. A túró is túl drága mar úgy gondolom, szintén ünnepi lesz. A sajtokat már nem teszem szendvicsbe, maximum rakott ételekre, vagy ritkán melegszendvicshez használom. Tejföl nélkül nehezen tudom elképzelni magam, szóval akciókban próbálok betárazni belőle egy hónapra.

Ezekhez viszont hozzátartozik az is, hogy a bevételem megcsappant egy ideje.

2022. aug. 15. 10:22
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon érdekes téma, mert ha elérhetőbb áron vannak az élelmiszerek (vagy bármilyen termék) akkor sokan veszik, ha drága, akkor kevesen. A készítőnek lehet, hogy ugyanannyi a bevétele.
2022. aug. 15. 12:37
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Én lemondok a frissárukról a szárazak javára. Pl sonkás tk kebyér helyett zab a reggeli vagy csicseilepény. Elég nagy otthon a szárazáru készlet, azokat felélem és az alatt kipróbálok új recepteket.

Lemondtam a sovány sonkákról, amit reggelire szoktam.

Illetve csókkentettem a friss gyümólcs fogyasztásom, de lemondani nem fogok

2022. aug. 15. 13:13
 25/27 anonim ***** válasza:
A Minden napi Starbucks kavemrol, a ket naponta sütit sütnirol, Heti tobbszor jartunknetterembe vagy rendeltunk - mostmar csak Max 1x egy heten :(. Kivancsi vagyok hova fejlodik ez. Ja, egyebkent Becsben elunk.
2022. aug. 15. 21:23
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajt és tejföl. Köszönöm szépen, kedves Orbán Viktor, remélem neked nem kell nélkülözni.
2022. aug. 15. 22:11
 27/27 anonim ***** válasza:
INTERFOOD TELETÁL ételrendelés! a minőség romlik,az adag kisebb!
2022. aug. 17. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!